Nogomet
4

Mourinho: Mancini je bez zasluga za Interov evropski uspjeh

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Menadžer Chelseajevih nogometaša Jose Mourinho ismijao je kolegu na Galatasarayjevoj klupi Roberta Mancinija uoči međusobnog susreta u osmini finala Lige prvaka.

Mourinho je 2008. godine na klupi milanskog Intera naslijedio Mancinija i odveo je Nerazzurre do dva naslova u talijanskom prvenstvu, te jednog u Talijanskom kupu i Ligi prvaka. Mancini je uoči utakmice protiv Chelseaja sugerirao da je on Mourinhu u Interu ostavio pobjedničku ekipu i da stoga ima zasluge u Mourinhovim kasnijim uspjesima, što je portugalski stručnjak ismijao.

"Mourinho je osvojio Ligu prvaka jer je preuzeo jako dobru ekipu. Preuzeo je tim koji sam ja stvorio, poput Manchester Cityja, ekipu koja je imala jak mentalitet. Kada sam ja došao u Inter, igrali su jako loš nogomet i mi smo to promijenili", – rekao je Mancini.

"Smiješno, smiješno. Smiješno je jer su u mojoj ekipi u finalu (Lige prvaka) igrali Lucio, Thiago Motta, Diego Milito, Samuel Eto'o, Goran Pandev i Wesley Sneijder. Od jedanaestorice mojih igrača on nije radio sa šestoricom. Stoga mi je ostavio peteročlani tim jer sam ja koristio samo petoricu iz njegovog", odgovorio je Mourinho.