{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moguće isključenje Srbije iz svih takmičenja UEFA-e

S
18.10.2012. u 19:40
64
77
Moguće isključenje Srbije iz svih takmičenja UEFA-e
64
Moguće isključenje Srbije iz svih takmičenja UEFA-e
Srbijanski fudbal mogao bi da bude isključen iz svih takmičenja UEFA-e zbog rasističkog ispada navijača na utakmici protiv Engleske u Kruševcu, navode iz sjedišta Evropske fudbalske unije u Nyonu.
Iz pres-službe UEFA-e ističu da mjere neće biti preduzete dok ne stigne izvještaj delegata, ali da je isključenje iz svih takmičenja apsolutno moguće.

"Upoznati smo sa svime što se dešavalo na utakmici u Kruševcu, međutim, nećemo preuzimati mjere sve dok ne stigne izvještaj delegata, koji je dužan da ga dostavi u roku od dva dana", rečeno je Blicu u pres-službi UEFA-e.

Ovakva odluka je još realnija ako se uzme u obzir da je Fudbalski savez Srbije već više puta kažnjavan što zbog rasizma i drugih ispada navijača. Istovremeno, britanska vlada i premijer David Cameron vrše veliki pritisak na UEFA-u.

Iz UEFA-e je jučer saopšteno da su pokrenuti disciplinski postupci protiv Fudbalskih saveza Srbije i Engleske zbog većeg broja incidenata nakon utakmice mladih reprezentacija u Kruševcu

"Što se tiče rasističkih uzvika, UEFA će pokrenuti procese protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog ponašanja navijača tokom i nakon meča", navodi se u saopštenju.

Kontrolna i disciplinska komisija UEFA-e raspravljat će 22. novembra o ovim slučajevima.

Poslije fudbalske utakmice mladih reprezentacija Engleske i Srbije došlo je do tuče igrača dva tima na terenu, a potom su se u sukob uključili i pojedini članovi stručnih štabova.

Predstavnici Fudbalskog saveza Engleske zvanično su se žalili UEFA-i zbog vrijeđanja engleskog reprezentativca Dannyja Rosea na rasnoj osnovi.

Fudbaleri Srbije tvrde da je Rose nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pokazivao srednji prst navijačima Srbije.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: