David Beckham
0

"Mogu sjediti i na klupi, samo neka Milan pobjeđuje"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Milana su zbog obaveza u Ligi prvaka naredne sedmice ranije odigrali utakmicu 24. kola Serije A, te su na San Siru pobijedili Udinese 3-2.

Dva pogotka je postigao Holanđanin Klaas-Jan Huntelaar, jednom se u strijelce upisao povratnik na teren, Brazilac Pato, a engleski nogometaš David Beckham je odigrao tek posljednjih trinaest minuta. Nije mu smetalo.

"Ne moram igrati, odnosno, nije krucijalno hoću li startati u prvoj ekipi, hoću li sve vrijeme biti na klupi. Samo mi je bitno da Milan pobjeđuje, a o igri i onima koji će igrati odlučuje trener", rekao je Beckham.

Slijedi velika utakmica iz osobne perspektive za Beckhama, utakmica na San Siru protiv Manchester Uniteda, u sklopu osmine finala Lige prvaka.

"Naravno da bih volio nastupiti, ali opet ponavljam, nije to ključno u svemu. Žestoko radim, pokušavam se nametnuti najbolje što mogu. Jako dobro poznajem ovu okolinu u Milanu i znam što se očekuje od mene. Lijepo mi je ovdje, jedva sam dočekao dan kada ću se vratiti i radujem se svemu, a najviše pobjedama Milana", završio je markantni Englez.