Tvrdnje medija u Italiji
11

Modrić želi u Inter, Real uzvraća interesom za Icardija

Klix.ba
Luka Modrić i Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić i Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Inter je ponovo u utrci za dovođenjem Luke Modrića iz Real Madrida, a kraljevski klub uzvraća udarac pokazivanjem interesa za napadača Nerazzurra Maura Icardija.

Corriere dello Sport, Gazzetta dello Sport i još neki italijanski mediji navode da Modrić nije odustao od transfera u Inter nakon što je Real odbio ponudu tokom ljeta. Osvajač Zlatne lopte ima ugovor s madridskim klubom do juna 2020. godine i frustriran je zbog svega što se događa ove sezone. Njegovi komentari nakon poraza od Real Sociedada su dodatno uzburkali spekulacije da će pokušati izvršiti pritisak kako bi prešao u Inter. On je odbio najnoviju ponudu Reala za produženje saradnje vrijednu 12 miliona eura po sezoni, a sve kako bi mogao prihvatiti manju ponudu Intera koja iznosi 10 miliona eura godišnje.

Modrić nije jedini koji želi napustiti Real, jer je i Toni Kroos na listi želja Intera.

Corriere dello Sport piše da je predsjednik Reala Florentino Perez odlučio odgovoriti Interu tako što je pokazao interes za njegove usluge. Icardi odugovlači potpisivanje novog ugovora s Nerazzurrima, a u aktuelnom ima klauzulu od 110 miliona eura koja se može aktivirati samo od 1. do 15. jula.