Potez svima promakao
72

Modrić promašio penal, a onda "podmuklim" potezom poveo svoj tim ka polufinalu Lige prvaka

D. P.
Trenutak kada Modrić ispucava loptu (Foto: Screenshot)
Trenutak kada Modrić ispucava loptu (Foto: Screenshot)
Gledatelji utakmice između Manchester Cityja i Real Madrida primijetili su zanimljiv detalj tokom izvođenja jedanaesteraca, a na kraju je otkriven razlog zašto je Bernardo Silva skoro minut čekao da izvede svoj udarac.

Nogometaši Real Madrida odbranili su se na Etihadu nakon 120 minuta, izborili penale, a onda slavili u penal-lutriji i tako se plasirali u polufinale Lige prvaka. U toj "lutriji" uvijek su sitnice i psihološki faktor igrali ključnu ulogu, a upravo jednu takvu smatraju najvažnijom za prolazak Real Madrida.

Ključni čovjek je bio Luka Modrić. Hrvatski veteran je promašio svoj jedanaesterac, a onda je ispucao loptu skroz na tribine.

Tada je Bernardo Silva trebao izvesti svoj penal. Međutim, Portugalac iz redova Cityja je čekao skoro minut kako bi se lopta vratila s tribina.

Mnogi smatraju da je Modrić tu pokazao "koeficijent inteligencije" te da je namjerno ispucao loptu kako bi psihološki utjecao na svog rivala, a među njima je i legenda Manchester Cityja Joleon Lescott, koji smatra kako je Modrić sve to namjerno uradio.

Osim Lescotta, još jedan stručni komentator i nogometna legenda Rio Ferdinand smatra da je Modrić "krivac" što je Bernardo promašio penal.

Bernardo Silva je nakon čekanja dobio istu loptu, koju je Modrić ispucao, a onda izveo najgori penal u svojoj karijeri. Golman Andrij Lunjin mu je lako uhvatio udarac koji je išao posred gola.

Da su Modrićeve namjere uspjele, bilo je vidljivo i na reakciji Silve, koji je bio nervozan dok je čekao i mahao je rukama nezadovoljan što nema lopte kojom će izvesti jedanaesterac.