Odmori su gotovi
43

Modrić po povratku u Real ostavio doktore u čudu, usudili su se prognozirati veliku stvar

D. P.
Modrić i Kroos nakon povratka na treninge (Foto: Real Madrid)
Modrić i Kroos nakon povratka na treninge (Foto: Real Madrid)
Nakon što su nogometaši Real Madrida započeli pripreme za novu sezonu, održana su fizička testiranja na kojima je Luka Modrić impresionirao doktore i oni smatraju da bi Hrvat mogao ostati u Realu i nakon što napuni 40 godina.

Kao što je to pravilo u svijetu nogometa, prvo su održani ljekarski pregledi uoči početka priprema za novu sezonu. Kraljevski klub, kao novi prvak Evrope, vratio se pripremama, a Modrić se pojavio na treningu nekoliko dana kasnije pošto je dobio slobodne dane.

Modrić je po povratku obavio ljekarske preglede u bolnici La Moraleja i tu je naprosto oduševio doktorski tim slavnog Reala. Iako je u 37. godini života, fizička forma Modrića ostavila je doktore bez teksta.

Kako prenose španski mediji, doktori predviđaju da Modrić može igrati za Real, odnosno na najvišem nivou svjetskog nogometa čak do 40. godine što bi bilo impresivno nakon nevjerovatne karijere.

[TWITTER]1547602725873283074[/TWITTER]

Doktori su impresionirani formom Modrića koja nije nazadovala nakon produženog godišnjeg odmora, već se vratio spreman za takmičarski ritam.

Modrić je spreman za svoju 11. sezonu u dresu Reala u kojoj želi pokazati da i dalje može nositi najslavniji svjetski klub. Također, očekuje ga i nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru s reprezentacijom Hrvatske.