Nogomet
0

Modrić donio pobjedu Real Madridu u gostima protiv Granade, očajna Valencia i dalje bez pobjede

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Real Madrid je u posljednjem meču 23. kola Primere upisao pobjedu protiv Granade u gostima (2:1).

Domaći tim je u 11. minuti postigao pogodak, ali je glavni sudija meča svirao ofsajd s čim se nisu složili igrači domaćeg tima. Mreža se naredni put zatresla u 30. minuti, ali na drugoj strani kada je Benzema matirao Fernandeza.

Real Madrid je u Granadi imao dobrog takmaca u ovom meču i Galacticosi su nerijetko bili u opasnosti. Za razliku od utkamica na domaćem terenu, Zinedine Zidane ima problema u gostujućim mečevima otkako je trener Real Madrida. Kod kuće su Madriđani na tri meča postigli 16 golova, a nakon poluvremena protiv Granade na kontu su imali dva gola - jedan u remiju protiv Betisa (1:1) i jedan protiv Granade.

Požrtvovana i hrabra igra domaćeg tima isplatila se u 60. minuti kada je sudija zasmetao Modriću na sredini terena, a domaći tim došao do lopte i nakon kontranapada preko El Arabija izjednačio.

Ipak, do boda Granada nije mogla pošto je Modrić u 85. minuti sjajno pogodio mrežu domaćeg tima i iskupio se za pogrešku kod gola za izjednačenje.

Ranije je Betis golom Castra u 49. minuti rezultatom 1:0 na svom terenu savladao Valenciju koja pod vodstvom Garyja Nevillea već devet utakmica ne zna za pobjedu u ligi, a računajući i period prije Engleza, Šišmiši u 12 vezanih mečeva nisu okusili pobjedu.

Bodove su podijelili Celta Vigo i Sevilla (1:1) koja je od 25. minute igrala bez isključenog Fazija. Iako su imali igrača manje gosti su preko Carrica u 43. minuti stigli do vodstva koje je anulirao Beauvue u 64. minuti.

Tabela: