Nogomet
1

Mladen Lučić nakon ispadanja Slavije: Razočarani smo, sezona je završila katastrofalno

Piše: D. B.
Mladen Lučić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Lučić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slavija iz Istočnog Sarajeva se nakon 14 godina u Premijer ligi BiH seli u 1. ligu RS, što je veliko razočarenje za igrače i navijače Sokolova. Golman Slavije Mladen Lučić nije krio tugu zbog neuspješne sezone.

Slavija je u prvom dijelu sezone pružala dobre igre, bolje nego se to očekivalo, a onda je u drugom dijelu prvenstva uslijedio pad, koji je u konačnici značio eliminaciju iz Premijer lige.

"Završilo je katastrofalno iako smo na polusezoni imali 25 bodova. Na otvaranju drugog dijela sezone smo pobijedili Olimpic i u tom trenutku imali devet bodova više, a na kraju smo mi ispali, a oni ostali u ligi. Razočarani smo, uopće nismo smatrani kandidatima za ispadanje, a u finišu sezone smo se doveli u situaciju da 'ganjamo' druge. Na kraju smo doživjeli neuspjeh", izjavio je Lučić.

Razloga za lošu drugu polusezonu je mnogo.

"Mnogo je razloga zbog kojih nismo uspjeli izboriti opstanak, nešto je do nas, nešto do uprave, ali ne bih ulazio u detalje, ima tu svega. Ekipa je igrala dobro u prvom dijelu sezone, donosili smo bodove s gostovanja koje mnogi nisu očekivali. Nismo imali neku igru, ali smo imali agresivnost, uspijevali smo pobjeđivati. U drugom dijelu sezone je bilo loše, bilo je utakmica na kojima nismo uputili ni jedan udarac prema protivničkom golu", rekao je golman Slavije.

Da li će se Slavija konsolidovati u 1. ligi RS i brzo vratiti u najviši rang bh. nogometa, teško je prognozirati.

"Niko to ne zna, čeka se skupština kluba. Da li će biti nekih promjena u klubu ili će sve ostati isto, nije poznato. Također, ne zna se ni šta će biti s igračima, ni sam ne znam šta ću učiniti. Trenutno razmišljam samo o odmoru", kazao je Lučić.

Titula prvaka BiH je prema njegovom mišljenju otišla u prave ruke, kao i trofej za osvajača Kupa BiH.

"Zrinjski je zasluženo prvak, jedna su od najbolih ekipa, dobro igraju i odlično su organizovani. Radnik je također zaslužio trofej u Kupu BiH, Sloboda nije imala šanse u revanšu. Tim iz Bijeljine je spreman i disciplinovan, znaju svoj posao", smatra tridesetogodišnji čuvar mreže.

On se nada uspjehu bh. predstavnika u evropskim takmičenjima te smatra da su Sarajevo i Željezničar razočarali ove sezone.

"Vjerujem da će naši predstavnici u Evropi napraviti dobre rezultate. Sarajevo i Željezničar su razočarali, s obzirom na ono što imaju, trebali su više uraditi. Ipak, lopta je okrugla, moraš se potruditi za bodove", završio je Lučić.