Nogomet
70

Mlade reprezentacije BiH i Srbije miroljubivo na Tušnju

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Prijateljska utakmica mladih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije, koja je danas igrana na Tušnju pred 5.000 gledalaca, okončana je neriješenim rezultatom 1:1.

Naš tim je kapitulirao u 23. minuti, nakon što je Gojko Cimirot nespretno poslao loptu iza leđa Kenana Pirića. Nakon toga naš tim je zaigrao ofanzivnije, kao da se teret skinuo s njihovih pleća, a upravo o tome je nakon utakmice govorio i selektor Vlado Jagodić.

“Imali smo neku vrstu pritiska u prvih 30 minuta. Možda zbog pune tribine i izvanredne podrške navijača. Odigrali smo veoma dobro u drugih 45 minuta, ali pred nama je jako puno posla. Nametnut ćemo imperativ pobjede u svakoj kvalifikacionoj utakmici, samo ne u susretu sa Španijom. Mislim da smo na dobrom putu i da ovaj tim ima potencijal”, rekao je selektor Jagodić.

Naš tim je izjednačio u 50. minuti nakon centaršuta Dušana Jevtića i izvanredne reakcije Marka Maletića. Do kraja utakmice šut je oprobao Filip Arežina, a pokušaj Jasmina Mešanovića završio je na desnoj stativi gola Nikole Perića.

“Nisam nezadovoljan igrom svoje reprezentacije. Rezultat je najrealniji, a utakmica je protekla u fer i sportskom ozračju. Idemo dalje. Imamo još posla do starta kvalifikacija u septembru”, rekao je selektor Srbije Radovan Ćurčić.

Za razliku od Srbije, naš mladi tim nema vremena. Utakmica sa Albanijom je 11. juna, a stručni štab priželjkuje da se od povreda oporave Muhamed Bešić i Adnan Kobačević.

Za naš mladi tim danas su nastupili: Pirić, Graovac, Mešanović, Maletić, Grahovac, Hajrović, Bevab, Cimirot, Jevtić, Kvesić, Arežina. U nastavku su igrali: Jajalo, Jakupović, Marković, Petrović, Prcić, Duljević, Travančić, Kunić i Čajić.