Nogomet
0

Vlado Jagodić otkriva karte pred kvalifikacionu utakmicu s Albanijom

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Mlada reprezentacija BiH sutra će od 17 sati na stadionu Tušanj u Tuzli imati zadnju provjeru pred start kvalifikacija i utakmicu s odgovarajućom selekcijom Albanije. Rival izabranicima Vlade Jagodića su mladi reprezentativci Srbije, koji će svoje kvalifikacione mečeve igrati u septembru.

"Sigurno je da ću sutra koristiti manji broj reprezentativaca. Ušli smo u finiš priprema pred start kvalifikacija, a ostala su nam taktička uigravanja i određene korekcije. Sutra neće igrati Muhamed Bešić i Adnan Kovačević, koji su povrijeđeni, ali svi drugi moraju dati svoj maksimum i pokazati da vrijede. Ja, nakon utakmica sa Makedonijom, Poljskom i A reprezentacijom BiH, smatram da vrijede i da imaju kvalitet, ali je pred nama jedan mukotrpan posao stvaranja novog tima", kaže selektor mlade reprezentacije BiH Vlado Jagodić.

S druge strane, selektor Srbije Radovan Ćurčić naglašava kako njegov tim ima još dovoljno vremena za uigravanje, jer njima kvalifikacije počinju u septembru.

"U Tuzlu nismo stigli u kompletnom sastavu. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača i nekoliko koji su u A timu. Međutim, smatram kako imamo kvalitet i da će utakmica sa BiH biti veoma dobra, jer je ekipa Vlade Jagodića sasvim sigurno kvalitetna. Očekujem da nakon ove utakmice svi budemo pobjednici i da BiH i Srbija s pobjedama otvore kvalifikacije. Nas nakon gostovanja u Tuzli očekuje prijateljski dvoboj u Grčkoj", rekao je selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić.

Utakmica mladih reprezentacija BiH i Srbije igra se na stadionu Tušanj od 17 sati, a pravdu će dijeliti Elmir Alečković iz Sarajeva.