Nogomet
18

Mlada zvijezda Željezničara Kerim Memija: Na Tušanj idemo po pozitivan rezultat

Piše: D. B.
Kerim Memija (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Kerim Memija (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Željezničar će u 8. kolu BHT Premijer lige BiH biti gost tuzlanskoj Slobodi. Plavi imaju niz od tri pobjede i tu se ne namjeravaju zaustaviti, tvrdi mladi nogometaš tima sa Grbavice i mladi reprezentativac BiH Kerim Memija.

Memija se prvom timu Željezničara zvanično priključio potpisivanjem petogodišnjeg ugovora u januaru ove godine. Ovaj mladi nogometaš je pružao odlične partije u juniorskom timu, a tako je nastavio i u prvom timu Željezničara. Memija napreduje iz utakmice u utakmicu i na terenu dokazuje da je vanserijski talent. Svojom borbenošću, igrom, potezima i odlukama u maniru iskusnog nogometaša pridobio je simpatije publike na Grbavici.

"Kada sam potpisao profesionalni ugovor, to je bio jedan od najsretnijih dana u mom životu. Motivisan sam da se maksimalno trudim i dam sve od sebe, jer želim i dalje da napredujem. Zasad sam zadovoljan onim što pružam na terenu, ali sam uvjeren da mogu još bolje", izjavio je Memija za portal Klix.ba.

On je u juniorskom timu igrao na poziciji stopera, ali se fenomenalno snalazi na boku, a pokazao je da itekako zna pogoditi mrežu protivnika.

"Istina je da sam kao junior igrao kao stoper, ali u reprezentaciji BiH igram na poziciji desnog beka. U timu Željezničara sam u nekoliko utakmica igrao nešto bliže golu. Ove sezone sam postigao dva pogotka, jedan u Premijer ligi, a drugi u Kupu BiH.. Upisao sam i dvije asistencije", kazao je fenomenalni nogometaš Plavih sa Grbavice.

U narednom kolu će Željezničar biti gost Slobodi na stadionu "Tušanj",.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Slobode. Radi se o dobroj ekipi, koja je posebno opasna pred svojim navijačima u Tuzli. Neće nam biti lako, ali se nadam pozitivnom rezultatu za nas", rekao je Memija.

Željezničar je napravio promjene u ekipi nakon prošle sezone, ali i dalje pruža dobre igre i na trećem je mjestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova.

"Ekipa je znatno podmlađena, ali mi i dalje imamo kvalitet. Ove sezone zaslužujemo da budemo u samom vrhu tabele", završio je Memija.