Nogomet
85

Hadžiahmetović: Sretan sam zbog poziva Manchester Cityja, Željo će biti iznenađenje

Piše: D. B.
Foto: fkzeljeznicar.ba
Foto: fkzeljeznicar.ba
Mladi nogometaš Amir Hadžiahmetović nova je velika mlada nada FK Željezničar. Debitovao je u 1. kolu BHT Premijer lige BiH protiv Olimpica, a uskoro će otputovati u Englesku u kamp Manchester Cityja. U kratkom razgovoru za portal Klix.ba je govorio o posljednjim dešavanjima u njegovoj karijeri otkako je potpisao ugovor za Plave.
Amir Hadžiahmetović (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Amir Hadžiahmetović (Foto: fkzeljeznicar.ba)

Amir je rođen 8. marta 1997. godine u Danskoj, gdje se počeo baviti nogometom kao petogodišnjak. Trenirao je u danskom klubu NB Borngholm, gdje je bio sve do 2009. godine, nakon čega se vratio u BiH i priljučio se omladinskom pogonu FK Željezničar.

"U omladinskom pogonu Željezničara sam bio veoma uspješan. Osvojili smo pionirsku titulu, a potom i kadetsku. Mnogo toga dugujem trenerima Edisu Mulaliću i Admiru Adžemu, koji su mi pomagali u razvoju", izjavio je sedamnaestogodišnji Hadžiahmetović za portal Klix.ba.

On je nedavno potpisao profesionalni trogodišnji ugovor za Željezničar, a debitovao je prošle sedmice u 1. kolu BHT Premijer lige, kada je Željezničar na Otoci pobijedio Olimpic rezultatom 3:0.

"Izuzetno sam zahvalan na ponuđenom ugovoru koji sam potpisao sa FK Željezničar. To je veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Debitovao sam protiv Olimpica, osjećaj je bio fantastičan, ponajviše zbog navijača, koji su bili odlični", kazao je mladi nogometaš Željezničara.

Zahvaljujući dobrim igrama u plavom dresu, privukao je pažnju Manchester Cityja, u čijem će kampu trenirati od 16. do 21 augusta, a pridružit će mu se i saigrač Denis Žerić.

"Dobio sam poziv Manchester Cityja da dođem u njihov kamp i veoma sam sretan zbog toga. Vjerujem da će mi to biti jedno odlično i vrijedno iskustvo", rekao je Hadžiahmetović.

Uprkos odlascima nekoliko važnih igrača ovog ljeta, Željezničar je na otvaranju nove sezone upisao uvjerljivu pobjedu, a Hadžiahmetović tvrdi da će Plavi iznenaditi sve one koji u njih nisu vjerovali.

"Željezničar će biti iznenađenje ove sezone. Otišli su neki ključni igrači, ali sada imamo dosta mladih igrača, koji mogu dosta dati na terenu", završio je Hadžiahmetović.