Nogomet
0

Mlada reprezentacija BiH poražena od Italije

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Večeras je na stadionu Grbavica mlada fudbalska reprezentacija BiH odigrala sedmi susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Italije. Utakmica je završena rezultatom 1:0 u korist gostiju.

U kvalifikacijskom susretu koji je započeo u 17 sati na stadionu "Grbavica", za reprezentaciju BiH od prve minute su zaigrali: Šehić, M. Bešić, Subašić, Aničić, Bunoza, Sesar, Mujić, Galešić, Bilbija, Haurdić, Kiso. Selektor: Branimir Tulić.

Za gostujuću reprezentaciju Italije susret je započeo sljedeći sastav: Mannone, D'Amrosio, Ariaudo, Soriano, Ranocchia, Ogbonna, Schelotto, Marrone, Okaka, Pasquato. Paloschi. Selektor: Pierluigi Casiraghi.

Već u prvoj minuti šansa za Italiju. Paloschi je zaobišao golmana Šehića ali je otišao previše u stranu, te je njegov šut završio pored lijeve stative.

U osmoj minuti Pasquato dobro šutira iz slobodnog udarca, ali Šehić boksuje loptu i otklanja opasnost. Nakon početnog pritiska gostiju, naši mladi reprezentativci prenose igru na polovinu protivnika, ali ne uspijevaju postići pogodak. Kiso je šutirao sa 25 metara, ali lopta odlazi pored gola.

Do kraja poluvremena je bilo nekoliko prilika na obje strane ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Početkom drugog poluvremena reprezentacija Italije je krenula odlučnije na naš gol, ali su naši momci uspješno odolijevali napadima.

Tek u 76. minuti nakon neopreznosti naše odbrane, Italija dolazi u vodstvo preko Soriana.

Nakon postignutog gola, gosti su smirili igru i do kraja održali minimalni rezultat koji im je donio nova tri boda.