Pred praznim tribinama
0

Mlada U21 reprezentacija BiH poražena od Mađara

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine poražena je na stadionu "Bilino polje", pred sablasno praznim tribinama, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Mađarske rezultatom 2:0.

Iako je reprezentacija Bosne i Hercegovine kontrolisala igru skoro 80 minuta i stvorila nekoliko dobrih prilika, sve je to palo u vodu u samo nekoliko minuta.

Sve je dobro izgledalo protiv treće reprezentacije svijeta do 78. minute kada je Šunjić loše reagovao i nakon jednog ubacivanja Mađara sa strane pogodio stativu golmana Šehića.

Samo minut kasnije Mađari su došli u vodstvo golom Nemetha, koji je nakon duplog pasa, majstorski prebacio Šehića i zatim mirno pospremio loptu u mrežu.

Tri minute kasnije reprezentacija BiH primila je još jedan gol i time izgubila sve šanse da barem izjednači rezultat i osvoji više nego zasluženi bod. Gostonyi je dobro istrčao kontru i pored dva igrača naše selekcije šutirao prema golu Šehića, kojem lopta prolazi kroz ruke i završava u našem golu.

Selektor Mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Branimir Tulić nakon današnjeg kvalifikacijskog susreta protiv Mađarske (0:2) izjavio je da je zadovoljan igrom svojih igrača do 65. minute, do kada su bili bolji na terenu.

"Zadovoljan sam igrom do 65. minute. U finišu nam je nestalo snage, bio je vidljiv umor kod većine igrača, a neki su i sami tražili da ih zamijenim", kazao je Tulić.

Selektor bh. selekcije smatra da su njegovi igrači morali da iskoriste jednu od nekoliko prilika. Po njegovim riječima, Mađari su kaznili selekciju BiH za promašaje, postigavši gol iz prve šanse preko svog najopasnijeg igrača.

"Upozoravao sam igrače na Nemetha, koji je postigao gol iz prve šanse. Čestitam Mađarima koji su ipak pokazali da su kvalitetnija ekipa", zaključio je Tulić.

Početni sastavi:

Reprezentacija BiH: Šehić, Vranješ, Subašić, Šunjić, Bunoza, Kiso, Džafić, Višća, Bilbija, Galešić, Haurdić.

Reprezentacija Mađarske: Gulasci, Szabo, Debreceni, Vass, Varga, Nemeth, Szatmari, Lazar, Pinter, Gostonyi, Balazs.

Tabela grupe 3 kvalifikacija:

  1. Vels 6 4 1 1 14:5 13
  2. Mađarska 6 4 0 2 9:6 12
  3. Italija 6 3 1 2 10:5 10
  4. BiH 6 2 1 3 4:7 7
  5. Luksemburg 8 1 1 6 2:16 4

U narednom kolu 3. septembra BiH u Sarajevu dočekuje Italiju.