Nogomet
0

Mlada nogometna reprezentacija BiH počela pripreme za Italiju

FENA
Mlada reprezentacija BiH (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Mlada reprezentacija BiH (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-21) počela je danas pripreme za kvalifikacijski susret protiv Italije, koji je na rasporedu 3. septembra na stadionu "Grbavica".

Selektoru Branimiru Tuliću na prozivci se odazvala većina pozvanih igrača. Međutim, on neće moći računati na Vranješa, Bunozu, Subašića i Šehića, koje je selektor A reprezentacije Safet Sušić odlučio zadržati na treninzima do polaska na kvalifikacionu utakmicu u Luksemburg.

''Dogovor sa Sušićem je da četverica igrača ostanu trenirati s A reprezentacijom do odlaska u Luksemburg, dok će Handžić i Mujić već danas trenirati s nama. A reprezentacija ima problem s brojem igrača na treningu zbog povrede Muslimovića, te izostanka Misimovića koji je u Turskoj na potpisivanju ugovora sa Galatasarayem'', kazao je Tulić.

On smatra da su pred utakmicu s Italijom dovoljna tri treninga jer je bh. reprezentacija već dovoljno uigrana.

Mladi nogometaši BiH će trenirati danas (17 sati) i sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase", te dan uoči utakmice, 3. septembra, na stadionu "Grbavica".

Selektor navodi da mlada reprezentacija BiH ima problem pada forme u posljednjih petnaestak minuta kada mnogi igrači traže zamjenu zbog umora, ali navodi da će bh. nogometaši dati sve od sebe da osvoje bodove protiv favorizovane Italije.

"Mi smo se nosili u prvom dijelu utakmice i s kvalitetnijim reprezentacijama od naše, ali problem nastaje pred kraj utakmice kada nam nedostaje snage. To nam se desilo i u prošlom kolu protiv Mađarske koja nas je savladala u samom finišu utakmice", objasnio je Tulić i dodao: ''Protiv Italije ćemo dati sve od sebe, međutim i u slučaju pobjede šanse za prolaz su na razini nemogućeg''.

Nogometaši BiH pored susreta s Italijom, do kraja kvalifikacija 7. septembra gostuju u Mađarskoj.

Tabela grupe 3 kvalifikacija:

  1. Vels 6 4 1 1 14:5 13
  2. Mađarska 6 4 0 2 9:6 12
  3. Italija 6 3 1 2 10:5 10
  4. Bosna i Hercegovina 6 2 1 3 4:7 7
  5. Luksemburg 8 1 1 6 2:16 4