Ibišević za Sarajevo-x.com
0

"Mislio sam da ću meč odgledati sa klupe, a na kraju sam postigao dva gola"

Razgovarao: Edin Isanović
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Napadač bh. reprezentacije Vedad Ibišević poenitrao je dva puta u dvoboju Hoffeneheima i Eintrachta iz Frankfurta. Njegov tim slavio je visokih 4-0 u gostima. Svi vjerujemo kako će se pomenuti igrač u narednom periodu vratiti na utabane staze uspjeha.

Za Sarajevo-x.com nekadašnji prvi topnik njemačke nogometne elite rado se prisjetio proteklog vikenda. Govorio je o Bundesligi, svojoj formi, odnosima sa trenerom i reprezentativnoj stvarnosti.

Jeste li očekivali ovakav ishod u okršaju Vašeg tima i Eintrachta?

Ne. Nisam bio siguran hoću li početi utakmicu u udarnoj postavi. Čak smo se ja i Salihović bili pomirili sa stavom trenera da sjedimo na klupi. Dobili smo šansu i iskoristili je. Početak je bio napet, ali smo na kraju došli do kompletnog plijena. Visoka pobjeda još više dobiva na težini ako se pogleda statistika domaćih utakmica Frankfurta. Opasni su na svom travnjaku.

Je li kod Vas proradio inat?

Pa ne bih ja to tekao rekao. Nisam se ljutio kada sam utakmice gledao sa klupe. Sada sam dobio priliku i odigrao sam rasterećeno. U svaku utakmicu ulazim maksimalno koncentrisano. Dakako, da je drugačije kada postigneš dva pogotka.

Da li su dva postignuta gola najava boljih dana?

Nadam se. Svakako da će donijeti dodatno samopouzdanje pred naredne mečeve. Fizički sam potpuno spreman. Vjerujem da neću razočarati nikoga.

Nadate li se da ćete i narednu utakmicu započeti u udarnoj postavi?

Treba se izboriti za status, nemam iluzija da mi je išta zagarantirano, ne smije ni biti. Meni je najvažnije da sam zdrav. Ja uživam u nogometu, normalno je da ću igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi popravio svoj aktuelni status.

U kakvim ste odnosima sa trenerom?

Uvijek podvlačim da nikada nismo imali neki super odnos. Niti u danima kada je sve bilo mnogo bolje. To se do danas nije promijenilo. Čak i kada me poslao na klupu, nismo puno razgovarali. Po mom sudu odnos je bio takav da je on trener, a ja igrač. Postoji određena distanica.

Koliko visoko može Hoffenheim u ovoj sezoni?

Mislim da dobro stojimo. Važno je do kraja polusezone sakupiti što više bodova i u miru se pripremiti za proljeće, koje će pokazaiti pravo lice našeg tima. Rano je za bilo kakve ozbiljnije prognoze.

Kako sa odmakom od nekoliko dana komentarišete Bratislavu?

Dobro smo igrali, dojmovi su zaista pozitivni. Imali smo igru, koja je na kraju nagrađena rezultatom. Doduše, mi smo i u nekim predhodnim utakmicama prezentirali lijep nogomet, stvarali šanse, ali je izostao povoljniji ishod. Zbog toga se stvorila negativna atmosfera oko državnog tima. Veseli me ovaj trijumf. U komotnijoj situaciji možemo čekati okršaj sa Rumunima. Za kraj bi dodao da Slovačka nije bila nimalo bezazlen suparnik. Ne smije se zaboraviti njihovo učešće na Mundijalu. Nama je nedostajalo nekoliko igrača, trebalo je dodatno zapeti. Begović se svima izvinio zbog nedolaska na okupljanje. Komentar?

Mi smo se čuli prije nekoliko dana. Došlo je do velikog nesporazuma. Naime, on mi je rekao da su u klubu primili vakcine protiv gripe. To se inače radi u svim kolektivima. Kod njega su se pojavile kontraindikacije i nije mogao ustati iz kreveta. Zamolio je čelnike kluba da obavijeste Nogometni savez BiH, a oni to nisu uradili. Onda je ispalo da je Asmir neozbiljan, što nije tačno. On je korektan momak i mislim da mu ne treba zamjeriti, jer zaista nije ništa kriv.

Možete li nam za kraj reći kada dolazite u BiH?

Negdje oko Nove godine.