Miralem Pjanić
0

"Mislim da će naslov uzeti Argentina"

Totalsport
Miralem Pjanić (Foto: Reuters)
Miralem Pjanić (Foto: Reuters)
Bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić ove je sedmice treći put počeo pripreme za novu sezonu s Lyonom. Iz Metza je došao prije dvije godine kao 18-godišnjak, a u međuvremenu se pretvorio u snažnu kariku Lyona.

"Imam sve više samopouzdanja u igri. Tokom moje prve sezone u Lyonu to nije bio slučaj iz mnogo razloga. Kao i cijela ekipa, imao sam i prošle sezone svojih uspona i padova, bilo je loših stvari, ali i dobrih poput polufinala Lige prvaka", rekao je Pjanić u razgovoru za Lyonovu web-stranicu, objasnivši potom i kako je proveo pauzu.

"Pauza mi je bila podijeljena u dva razdoblja. U prvom sam igrao prijateljske utakmice za BiH protiv Njemačke i Švedske. Bilo je dosta komplikovano jer mi je nedostajalo treninga. U drugom sam dijelu odmora proveo vrijeme s porodicom, a bio sam i dvije sedmice na Baliju. Odmarao sam se i bavio sportom s prijateljima, igrali smo nogomet."

A osim igranja nogometa mladi ga je veznjak pratio i putem televizijskih ekrana.

"Naravno, gledam Svjetsko prvenstvo. Ima dosta iznenađenja. Mislio sam, naprimjer, da će Španija biti bolja. Ali, vidjet ćemo. Na kraju će slaviti najbolji, a ja mislim da će to biti Argentina."