Miralem Pjanić
0

"Mogao bih cijelu karijeru provesti u Lyonu"

Totalsport
Miralem Pjanić (Foto: Reuters)
Miralem Pjanić (Foto: Reuters)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji će u petak (2. aprila) proslaviti 20. rođendan, izjavio je za L'Equipe da uopće ne razmišlja o odlasku iz svog francuskog kluba Lyona.

Pjanić je u juniorskim danima igrao za U17 reprezentaciju Luksemburga, ali se u seniorskoj karijeri opredijelio za Bosnu i Hercegovinu, čiji je pasoš primio tek početkom 2008. godine, nakon što mu je stari pasoš još ranije istekao.

U Lyon je stigao iz Metza 2008. godine uz odštetu od oko osam miliona eura, a ugovor ga s ''lavovima'' veže do ljeta 2013. godine. Pjanić, koji igra na poziciji srednjeg veznog igrača, uživa reputaciju jednog od najtalentiranijih evropskih nogometaša u svom uzrastu, a u Lyonu je odlično nadomjestio odlazak sjajnog Brazilca Juninha, te je ove sezone praktički neizostavan u ekipi. U prvenstvu je propustio samo jednu utakmicu.

U nogometnim kuloarima često se čuju priče o zanimanju drugih velikih evropskih klubova, ali on ne namjerava napuštati Gerland.

"Učinit ću sve da ostanem i dalje u Lyonu. Uostalom, zašto ne bih zamislio da ću i cijelu karijeru provesti u ovome klubu? U svakom slučaju, trenutno uopće ne razmišljam o odlasku iz Lyona. Mogu razmišljati o svemu, kad je nogomet u pitanju, ali o tome ne ovoga trenutka", poručio je Pjanić.