Nogomet
3

Misimović za Klix.ba: Nisam izjavio da napuštam reprezentaciju, u Brazilu nismo imali sreće

Piše: D. B.
Zvjezdan Misimović (Foto: EPA)
Zvjezdan Misimović (Foto: EPA)
Nakon što se u bh. medijima pojavila informacija da Zvjezdan Misimović odlazi iz reprezentacije BiH, popularni Miske je u razgovoru za portal Klix.ba demantovao te navode.

"Nije istina da sam dao bilo kakvu izjavu za njemačke ili neke druge medije o tome da odlazim iz državnog tima. Osim toga, ne bih sada govorio o tome da li ostajem u reprezentaciji ili ne. Svjetsko prvenstvo je tek završeno i ne razmišljam o tome, na odmoru sam", izjavio je Misimović.

Za veći uspjeh na SP-u smatra da je nedostajalo sreće.

"Nismo loše odigrali u Brazilu, mada je moglo i bolje, jer su svi očekivali od nas da prođemo u drugi krug. Ipak, kući su otišle i veće reprezentacije od nas, nedostajalo nam je i malo sreće", kazao je popularni Miske.

Dodao je da sukoba u reprezentaciji nije bilo.

"Mediji su pisali loše stvari o nama i o nekim navodnim sukobima, što uopće nije istina", rekao je Misimović.

Ugovor selektora Safeta Sušića je istekao danas, a njegovu budućnost Miske nije želio posebno komentarisati.

"Ne odlučujem ja i ne bih komentarisao da li selektor treba da ostane ili da ode. Činjenica je da je on uspio odvesti reprezentaciju na jedno veliko takmičenje, što nikome ranije nije pošlo za rukom. To je veliki uspjeh", rekao je nogometaš kineskog Guizhou Renhea, s kojim ima ugovor do kraja godine, a dobio je i nekoliko ponuda za promjenu sredine.

"Ugovor imam do decembra, dobio sam i nekoliko ponuda, a najmanji problem je vratiti se u Bundesligu. Razmotrit ću ponude, pa ću odlučiti šta dalje", završio je Misimović.