Nogomet
88

Misimović: Bio bih zadovoljan i remijem u Beču

Klix.ba
Zvjezdan Mismović (Foto: Klix.ba)
Zvjezdan Mismović (Foto: Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobjedom u Andori ostavila tračak nade da do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo može uhvatiti treće mjesto u grupi koje garantuje baraž.

Zadovoljstvo zbog prvog trijumfa ne krije ni Zvjezdan Misimović, rekorder po broju nastupa u reprezentaciji koji trenutno odmara u Dubaiju.

"Najvažnije je da smo pobijedili i osvojili prijeko potrebne bodove. Sad idemo dalje, bodovi su najvažniji, oni su prioritet jer je do kraja svaka utakmica finale“, izjavio je Misimović za portal Klix.ba.

Važan susret za Zmajeve igra se večeras u Haifi, a sastat će se Izrael i Belgija.

"Teško je prognozirati i reći šta bi za nas bilo dobro. Prema trenutnoj formi Belgija bi bez problema trebala pobijediti, i njima su bodovi potrebni kao i nama“, dodao je Zvjezdan.

Pred Misimovićevim dojučerašnjim saigračima je prijateljski susret protiv Austrije u Beču.

"I tu je nezahvalno davati neke prognoze. Bit će sigurno teška utakmica, a ja lično bih bio zadovoljan i neriješenim rezultatom. Lijepo je što će na stadionu biti veliki broj naših navijača“, smatra Misimović.

Većina reprezentativaca Austrije trenutno igra u Njemačkoj. Misimović ih dobro poznaje.

"Alaba je najopasniji, a ne treba zanemariti ni Junuzovića koji ima sjajan prekid. Postigao je četiri pogotka iz slobodnih udaraca u Bundesligi dosad. U špicu je Janko koji je pravi fajter. Ipak, prema mom mišljenju najviše treba pripaziti na Alabine i Junuzovićeve prekide, odnosno izbjegavati praviti prekršaje u zoni šuta“, zaključio je bivši reprezentativac BiH.