Predsjednik FK Sarajevo
131

Mirvić o planu rekonstrukcije Koševa: Svijetla smo tačka u BiH, ostavit ćemo naslijeđe generacijama iza nas

E. B.
Ismir Mirvić (Foto: FK Sarajevo)
Ismir Mirvić (Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo danas je održao radni sastanak u Gradskoj vijećnici na kojem je predstavio javnim institucijama idejni projekat djelomične rekonstrukcije, sanacije i dogradnje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", a tim povodom obratio se predsjednik Bordo tima Ismir Mirvić.

"Želim se, prije svega, zahvaliti svim učesnicima radnog sastanka koji su podržali našu inicijativu za rekonstrukciju i modernizaciju Koševa. Ovo je velika stvar. Ostavit ćemo naslijeđe generacijama iza nas i ovo je prvi zajednički korak u tome. Ja vjerujem da Sarajevo kao klub i kao brand nema limitacija. Historija je pisala svoje uspjehe i na to smo ponosni ali sigurno da u budućnosti možemo i hoćemo mnogo bolje", poručio je Mirvić i nastavio:

"Svijetla smo tačka u Bosni i Hercegovini i sistemski polako postajemo baš ono što sam zamislio na početku. Dok većina ljudi odlazi iz Bosne i Hercegovine, mi vraćamo naše talente jer je baš Sarajevo najbolja mogućnost za razvoj njihove karijere u svijetu. Mi smo dobar i adekvatan partner i lider smo u poslovnim praksama u bh. ligi. U idealnom svijetu, veliki uspjesi su ispred nas. Ne iza nas. Zato gledamo samo prema naprijed", riječi su Mirvića.

Za kraj je poručio kako je Fudbalskom klubu Sarajevo trebala reforma i sistemsko rješenje, kao i novi temelji za nove generacije.

"Danas nam je najpotrebnije zajedništvo. Modernizacija našeg doma koji je javno dobro je važan korak u ispunjavanju naše strategije, pravi izlog grada Sarajeva u svijetu i zato nam je i potrebna podrška svih nivoa vlasti", poručio je Mirvić.