Nogomet
24

Miroslav Stevanović napušta Sevillu

Klix.ba
Miroslav Stevanović
Miroslav Stevanović
Miroslav Stevanović, bh. reprezentativac u dresu Seville, najvjerovatnije će napustiti ovaj andaluzijski tim u ljetnom prijelaznom roku, piše sportski list Estadio Deportivo.

Stevanović je u Sevillu stigao početkom januara iz Vojvodine, potpisavši petogodišnji ugovor. Kako piše sportski list Estadio Deportivo, sadašnji trener Unai Emery uopšte ne računa na bh. reprezentativca za predstojeću sezonu i bit će jedan od dva igrača koji će napustiti ekipu ovog ljeta. Španski trener također ne računa ni na usluge Senegalca Babe Diaware.

Ukoliko za Stevanovića ne stigne prihvatljiva ponuda drugih klubova, spremni su ga pustiti na pozajmicu. Osim toga, u klubu imaju problem s tim što popularni Steva popunjava jedno od tri mjesta rezervisana za strane državljane.

Na njegovo mjesto namjeravaju ubaciti mladog Čileanca Bryana Rabella, koji trenutno nastupa za mlađe kategorije Andalužana.

Stevanović je u dresu Andalužana debitovao u utakmici Kupa kralja protiv Mallorce odigravši cijelo drugo poluvrijeme. Nakon toga, nije imao baš preveliku minutažu, nastupivši samo u pet utakmica.