Nogomet
37

Miralem Pjanić: Nedostajalo je malo sreće da prođemo grupu

Piše: N. J.
Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić bio je jedan od strijelaca u prvoj, historijskoj pobjedi naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu protiv Irana 3:1.

Pjanić je rekao da mu je drago da se uspio upisati u strijelce na Svjetskom prvenstvu, ali i da je svim našim igračima žao i da im je teško palo što nisu uspjeli ostvariti toliko željeni plasman u osminu finala SP-a.

"Odigrali smo dobro ovu posljednju utakmicu i pokazali da smo sa malo više sreće mogli proći grupu, jer smo bili i kvalitetniji i jači od Nigerije. Nažalost to se nije dogodilo. Svi igrači su dali sve od sebe i drago nam je što smo našem narodu donijeli makar malo radosti pobjedom protiv Irana", rekao je Pjanić.

Dodao je kako je ovo prvo veliko iskustvo našoj reprezentaciji, te velika stvar za BiH što smo se našli na Svjetskom prvenstvu. Naglasio je da se nakon svega trebamo okrenuti kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Pjanić je istakao da je naša reprezentacija u sve tri utakmice pokušala pobijediti, a da nas protiv Nigerije jednostavno nije išlo.

"Dobro smo trenirali i radili, bili smo spremni, tako da nemam objašnjenje za taj poraz od Nigerije. Sigurno je da nije lako igrati na SP-u, ispale su i jače reprezentacije od nas. Međutim, gledamo naprijed, sada se trebamo odmoriti za iskušenja koja nas čekaju u narednoj sezoni", zaključio je Pjanić u razgovoru za BHT.