Nogomet
0

Milosavljev: Atromitos je opasan u napadu, ali je odbrana šansa Sarajeva

Piše: Edin Isanović
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nogometaš iz Srbije Vladan Milosavljev prošlu sezonu nosio je dres grčkog Levadiakosa čiji je aktuelni član i dalje.

Na kraju je njegov tim završio na osmom mjestu. Nekoliko utakmica odigrao je protiv Atromitosa koji je naredni rival FK Sarajevo u 3. pretkolu Evropske lige.

Milosavljev kaže kako je Atromitos izuzetno organizovan i ozbiljan klub.

"Uvijek se nadmeću za vrh tabele. Imaju nekoliko stranih igrača u ekipi i predstavljaju opasnost za sve klubove. Bordo timu neće biti lako. Posebno su nezgodni u napadu gdje igraju iskusni špicevi. Čini mi se da je opasnija po lijevoj strani", kaže Vladan za Klix.ba.

Ipak, otkrio je i slabosti narednog suparnika tima sa Koševa.

"Odbrana im je lošiji dio ekipe. To je šansa bh. predstavnika i trebaju to pokušati iskoristiti. Inače, za Bordo tim nastupaju moji prijatelji Stojčev, Tatomirović i Protić. Navijat ću za Sarajevo u ovom dvomeču", tvrdi naš sagovornik.

Milosavljev se osvrnuo na atmosferu koja će dočekati Grke na najvećem bh. stadionu.

"Znam da će domaći imati veliku podršku sa tribina i to će igračima Sarajeva dati dodatni motiv. Ipak, ne treba se zavaravati da će se nogometaši Atromitosa prepasti ili impresionirati ambijentom. U grčkoj ligi igraju pred velikim brojem vatrenih navijača i protiv ozbiljnijih rivala, tako da ih to neće previše zanimati. Premda, svako ima pravo da se nada. Znam da Sarajevo za bh. prilike ima izuzetno kvalitetan tim i da je finansijski stabilno. Sve će to utjecati na rezultat", kazao je nogometaš Levadiakosa.

Na kraju je u procentima prognozirao putnika u 4. pretkolo Evropske lige.

"Malu prednost dao bih Atromitosu, mislim 60 – 40%. No, vjerujem da Sarajevo može proći dalje", zaključio je nekadašnji igrač Branik Ostrave.