Nogomet
42

Miloš Stojčev: Imamo kvalitetan tim, ne vidim razlog da ne budem optimista

Klix.ba
Miloš Stojčev
Miloš Stojčev
Bh. predstavnik u Evropskoj ligi, ekipa Sarajeva, u četvrtak će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige ugostiti grčki Atromitos. Ponajbolji nogometaš Sarajeva, Miloš Stojčev, veoma je optimističan uoči susreta s kvalitetnim protivnikom.

"Odmah nakon utakmice sa Haugesundom i povratka u Sarajevo, nastavili smo s radom. Strasti su se ubrzo smirile nakon zaslužene pobjede i plasmana u 3. pretkolo Evropske lige. Sve smo ostavili iza sebe i maksimalno se spremamo za sutrašnji duel s Atromitosom. Proteklih dana smo ih dobro analizirali i upoznali, tako da smo spremni", izjavio je Stojčev za Klix.ba.

On je veoma optimističan uoči duela s Grcima.

"Danas svi igraju nogomet i to se vidi na TV ekranima. Ova ekipa Sarajeva je veoma kvalitetna i može napraviti dobre rezultate. Ne vidim razlog da ne budem optimista. Oni su favoriti, dolaze iz bolje lige, ali to nama neće predstavljati nikakav problem. Suprotstavit ćemo im se onako kako znamo. Igrali smo i sa jakim i sa slabim protivnicima tokom pripremama, imamo širok roster kvalitetnih igraća, tako da ne vidim da imamo neke slabosti. Igramo timski, prijetimo sa svih pozicija i to je naš najveći kvalitet", rekao je ponajbolji nogometaš Sarajeva.

U prvom susretu je, kako je kazao Stojčev, najvažnije sačuvati svoju mrežu.

"Najbitnije je da ne primimo gol. Naravno, želja nam je da postignemo što više golova", kazao je Stojčev.

On je za relativno kratko vrijeme postao ljubimac navijača Sarajeva zbog sjajnih igara, zalaganja i učinka na terenu.

"Formu još uvijek podižem i zadovoljan sam, ali uvijek može biti bolje", završio je Stojčev.

Utakmica Sarajevo - Atromitos se igra u četvrtak s početkom u 20:30 sati.