Nogomet
2

Milik: Ronaldo je moj idol iz djetinjstva; Nani: Vježbali smo penale

Klix.ba
Arkadiusz Milik i Nani (Foto: EPA)
Arkadiusz Milik i Nani (Foto: EPA)
Napadač Poljske Arkadiusz Milik i krilo Portugala Nani govorili su za zvaničnu stranicu UEFA-e o večerašnjem okršaju Poljske i Portugala u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Utakmica počinje u 21:00 sati i igrat će se na stadionu Velodrome u Marseilleu.

Milik je na Euru postigao jedan pogodak i to onaj protiv Sjeverne Irske u 1. kolu grupe C kada je Poljska slavila sa 1:0. Za napadača Poljske i Ajaxa ovaj meč će biti poseban pošto će prekoputa njega stajati njegov idol iz djetinjstva Cristiano Ronaldo.

"Naravno da imam mnogo poštovanja prema njemu i svemu što je uspio u fudbalu. Bio je moj idol iz djetinjstva. Pratio sam ga intenzivno i inspirisan sam njime. Zbog toga će ovaj meč biti poseban za mene, kao i za ostale. Ne samo zato što igramo protiv Rondala, nego zbog važnosti meča i naravno zbog toga što Portugal ima velike karaktere i fantastične igrače", kazao je Milik.

Portugalci su u pripremi za ovaj meč vježbali i penale kazao je krilni igrač ove reprezentacije i Fenerbahcea Nani.

"Moramo trenirati za sve moguće opcije pošto moramo očekivati da se sve može desiti tokom meča. Ako budemo igrali penale, igrači moraju biti spremni. Zbog toga vježbamo penale, jer to je normalno. Moramo poboljšati našu tehniku i nivo samopouzdanja", rekao je Nani.