Nogomet
8

Rui Patricio: Navijači nam daju snagu, želimo u finale Eura

Klix.ba
Rui Patricio (Foto: EPA)
Rui Patricio (Foto: EPA)
U polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj reprezentacija Portugala će odmjeriti snage s Velsom. Portugalski golman Rui Patricio je govorio o utakmici četvrtfinala protiv Poljske, izazovima koji Portugalce čekaju protiv Velsa te sjajnoj atmosferi na tribinama.

Portugal je eliminisao Poljsku u četvrtfinalu Eura boljim izvođenjem jedanaesteraca.

"Utakmica s Poljskom je bila veoma teška, puna emocija, baš kao i prethodna. Bilo je zaista naporno, ali smo ostvarili naš glavni cilj, a to je prolazak u polufinale", izjavio je Rui Patricio.

Uprkos velikom pritisku, Portugalci su prošli dalje.

"Pritisak tokom izvođenja penala je drugačiji od pritiska koji je prisutan tokom utakmice. Veoma je važno to što smo prošli u polufinale. Svi smo odigrali sjajno, bez obzira na to ko je pogodio iz penala, a ko ne", rekao je portugalski golman.

Cijeli tim Portugala djeluje kao cjelina.

"Logično, što se bolje branite, to je lakše da prođete u narednu fazu. Cijeli tim je obavio fantastičan posao, ne samo na treninzima, nego i na utakmicama. Ovo je snažna, ujedinjena ekipa. Dobro smo organizovani i zbog toga igramo u polufinalu", kazao je Rui Patricio.

Protivnik u polufinalu je odlični Vels.

"Očekujemo još jedan težak meč, jer se susrećemo s najefikasnijim timom Eura. Velšani su veoma opasni u napadu, dobro organizovani, no, mi znamo koliko smo kvalitetni i želimo proći u finale. Igrat ćemo našu igru i nastaviti s radom kako bismo uspjeli u tome. Dobro su nam poznate vrline Velsa", istakao je sjajni čuvar mreže.

Posebno je zahvalan navijačima.

"U svakoj utakmici smo imali sjajnu podršku, ali i na treninzima. To je pozitivno, navijači nam daju snagu. Gledali smo kako se navijači okuplčjaju i slave pobjede, ponosni smo zbog toga", završio je Rui Patricio.

Portugal i Vels se sastaju u srijedu od 21:00 sati.