Nogomet
421

Ronaldo: Francuzi su favoriti, ali nas niko nije pobijedio na ovom Euru

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Glavna zvijezda i kapiten Portugala Cristiano Ronaldo u razgovoru za zvaničnu stranicu UEFA-e govorio je o sutrašnjem finalu Evropskog prvenstva u kojem će Portugal odmjeriti snage sa domaćinom Francusokm.

Ronaldo je u dresu Portugala igrao već jedno finale Evropskog prvenstva, a to se desilo na Euru 2004. godine kada je Portugal kao domaćin rezultatom 1:0 poražen od apsolutne senzacije Grčke. Ronaldo je tada imao 19 godina...

"Francuska je, po mom mišljenju, favorit pošto je domaćin i to je velika prednost. Cijela zemlja će navijati za njih, ali to je finale i sve se može deisti. Mi ćemo biti spremni i bit će teško pobijediti nas. Od početka prvenstva niko nas nije pobijedio tako da se nadam da neće ni Francuska", kazao je Ronaldo.

Portugal je u grupnoj fazi upisao tri remija, potom je slavio protiv Hrvatske nakon produžetaka (1:0), a onda je u četvrtfinalu nakon penala izbacio Poljsku. Jedini meč u kojem su su Portugalci slavili u 90 minuta bilo je polufinale protiv Velsa (2:0). Stoga, Ronaldo je upravu kada kaže da Portugal na Euru nema poraza, ali poraza nemaju ni Francuzi koji su u grupi upisali dvije pobjede i remi, te su na to dodali tri pobjede u nokaut fazi.

"Ovo je nešto o čemu sam sanjao. To bi bio ogroman uspjeh ako osvojim nešto sa Portugalom. Moji prsti su skupljeni jer vjerujem, moji saigrači vjeruju, cijeli Portugal vjeruje i portugalska zajednica u Francuskoj vjeruje. Ovo je unikatno, osjećaj radosti, jer želio sam ponovo doći do finala. Imam sreću da, ako sve bude uredu, ove nedjelje zaigram svoje drugo finale za Portugal", sretan je Ronaldo.

Sjajni ofanzivac Real Madrida srušio je nekoliko rekorda na ovom Euru, ali ne razmišlja mnogo o tome i vjeruje u osvajanje titule.

Noć jednog čovjeka: Novo finale i novi rekordi gol-mašine Cristiana Ronalda

"Te stvari dolaze prirodno. Ne pokušavam biti mnogo opsesivan o svojim rekordima. Oni se dese. Dakle, lijepo je, ali ništa više od toga. Osjećam se dobro, mlado i snažno. Najviše želim da ostanem uspješan. Moramo razmišljati pozitivno. U nedjelju će Portugal osvojiti prvi važan trofej", poručio je 31-godišnji Portugalac koji je na ovom Euru postigao tri pogotka.