5,7 miliona eura
18

Milanski derbi oborio rekord prodaje ulaznica

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Milanski derbi, odnosno Derby della Madonnina, koji se igra između gradskih rivala Milana i Intera u nedjelju, oborio je rekord kada je riječ o prodaji ulaznica.

Danas je saopćeno da je stadion uoči utakmice Milan - Inter praktično rasprodan te da je postavio novi rekord svih vremena kada je riječ o zaradi.

Suma od 5,7 miliona eura prikupljena prodajom ulaznica nadmašila je prethodni rekordni iznos od 5,29 miliona eura kada je Inter ugostio ekipu Juventusa u aprilu 2018. godine. Oko 4.000 ulaznica su kupili navijači izvan Italije te u Milano stižu samo zbog derbija.

Cijeli nogometni spektakl će biti isprađen multimedijskom kampanjom nazvanom "Join the flame", a vatra će biti priikazana na bočnim stranama stadiona. Reper Ghali će također predstaviti svoj novi singl prije početka utakmice.

Na poluvremenu će Christian Abbiati, Massimo Ambrosini, Cafu, Dida, Pippo Inzaghi, Alessandro Nesta i Massimo Oddo predstaviti specijalne dresove Milan Glorie koji će se koristiti za humanitarni meč protiv legendi Liverpoola na Anfieldu 23. marta.

Najveća zarada za italijanski klub na domaćem tlu ostvarena je također na San Siru u novembru 2018. godine kada su u grupnoj fazi Lige prvaka igrali Inter i Barcelona. Tada je ostvarena zarada od 5,9 miliona eura.