Zamjena za Cassana
0

Milan u pregovorima s Tevezovim agentom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Sky Sport Italia tvrdi da bi argentinski napadač Manchester Cityja Carlos Tevez (27) u januaru lako mogao postati novi igrač italijanskog nogometnog prvaka AC Milana.

Navodi se da je danas došlo do sastanka između potpredsjednika i direktora "Rossonera" Adriana Gallianija i Arieda Braide s Tevezovim agentom Kiom Joorabchianom u klupskim prostorijama.

Italijanski gigant voljan je posuditi Teveza u januarskom prelaznom roku kao privremenu zamjenu za Antonija Cassana, koji je trenutno izvan pogona zbog operacije srca.

Vjeruje se da bi pozajmica Teveza Milan koštala nekih pet miliona eura, kao i dodatnih 20 miliona na ljeto odluče li trajno otkupiti njegov ugovor od "građana". Međutim, Tevezova godišnja primanja u Cityju iznose oko osam miliona eura plus bonusi, što je u ovom trenutku previsoka svota za bilo koji italijanski klub.

U slučaju transfera u Milan argentinski napadač ne bi imao pravo nastupa u Ligi prvaka jer je zaigrao za City u dvoboju 1. kola tog takmičenja protiv Napolija.

Podsjećamo, Tevez je "na ledu" u Cityju nakon navodnog odbijanja ulaska u igru u dvoboju Lige prvaka protiv Bayerna 27. septembra. Potom je suspendovan, oduzeta mu je dvonedjeljna plata, a njegov nedavni bijeg u Argentinu bez klupskog dopuštenja bila je kap koja je prelila čašu u odnosu s menadžerom Roberom Mancinijem.

Iz AC Milana zasad se nisu oglasili vezano uz medijska nagađanja za njihov interes za Teveza.