Transfer je opcija na kraju sezone
0

Galliani: AC Milan želi samo posuditi Teveza u januaru

Sarajevo-x.com
Carlos Tevez
Carlos Tevez
Potpredsjednik AC Milana, Adriano Galliani, priznao je da je ovaj italijanski klub zainteresovan za usluge napadača Manchester Cityja, Carlosa Teveza, ali je rekao da bi Argentinac mogao u januaru doći samo kao posuđeni igrač, objavio je Goal.com.

AC Milan je zainteresovan za usluge Cityjevog napadača Carlosa Teveza koji bi u italijanski klub mogao doći u januaru, ali samo kao posuđeni igrač. Ovu informaciju je portvrdio potpredsjednik AC Milana Adriano Galliani.

Tevez očajno želi napustiti City. Njegov savjetnik Kia Joorabchian je održao razgovore sa zvaničnicima italijanskog kluba prošle sedmice kako bi se saradnja dogovorila prije početka zimskog prijelaznog roka. S druge strane, City je zainteresovan samo za prodaju.

Galliani je priznao da dugoročno odsustvo Antonija Cassana zbog operacije srca može značiti i potragu za novim napadačem. No, AC Milan je zainteresovan samo za pozajmicu kada se govori o Tevezu, sa opcijom za kupovinu na kraju sezone.

"Ko god dođe u AC Milan u januaru, bit će na posudbi sa opcijom transfera na kraju sezone. Što se tiče Teveza, vremena još uvijek ima. Da nismo ostali bez Cassana, vjerovatno ne bismo tražili novog napadača", izjavio je Galliani.