Dieter Hoeneß
0

"Milan ne želi platiti 40 miliona eura za Džeku"

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Ljubav talijanskog nogometnog diva Milana prema bosansko-hercegovačkom napadaču Wolfsburga Edinu Džeki javnosti je poznata već godinu dana.

Gotovo svake sedmice iz Italije stizala potvrda zanimanja Milana za usluge trenutno prvog strijelca Bundeslige (zajedno s Kevinom Kuranyijem i Stefanom Kiesslingom).

No, posljednjih je dana ipak nastupilo lagano hlađenje jer čini se da "rossoneri" ne žele platiti 40 miliona eura koliko traži Wolfsburg. Potvrdio je to u razgovoru za Sky i sportski direktor aktuelnog njemačkog prvaka Dieter Hoeneß.

"Razgovarali smo s Milanom koji je pokazao interes za Džeku. Ali, Talijani ne žele platiti odštetu koju zahtijevamo, a mi nismo spremni spustiti iznos. Sve je jasno: u ugovoru stoji 40 miliona i toliko će na kraju morati biti plaćeno! U suprotnom, Džeko ostaje u klubu. A i ja sam uvijek govorio: da mogu birati između novca i igrača, izabrao bih da Džeko ostane s nama još nekoliko godina", kazao je Hoeneß, opovrgnuvši da je razgovarao sa Stuttgartovim napadačem Cacauom, koji se spominje kao eventualna zamjena za Džeku.

"Nisam razgovarao s Cacauom jer Džeko zasad ostaje s nama, a u tom slučaju ne trebamo pojačavati napad."