Agent
0

"Džeko košta 40 miliona eura"

Totalsport
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
ITalijanski mediji tvrde da će Milan teško pronaći novac kojim bi u ljeto parirao klubovima u nastojanju da sastav osnaže Edinom Džekom (24). O kojoj je svoti riječ pojasnio je agent bh. nogometaša.

Silvano Martina u svakodnevnom je kontaktu s italijanskim medijima koji pletu mrežu oko izgleda ekipe u Seriji A za sljedeću sezonu. Poznat je interes Milana za Wolfsburgovog napadača uprkos nekim tvrdnjama da je on splasnuo nakon što je njegova vrijednost procijenjena na visokih 40 miliona eura, što je cijena o kojoj je Džekin agent ponovno pričao Italijanima.

"Svaki se dan u medijima može pročitati nešto o bombastičnim transferima, no u ovome trenutku ta priča mora zastati. Klubovi moraju vidjeti što će i kako će sljedeće sezone jer planovi za nju ne mogu se kovati u februaru, već kasnije. Jedna je stvar ipak poznata. Milanu se sviđa Džeko, i ne samo njima, no njegova je cijena porasla. Ona se trenutno vrti oko 40 miliona eura", tvrdi agent našeg reprezentativca.

U 23 prvenstvena nastupa za Wolfsburg u njemačkom nogometnom prvenstvu Edin Džeko postigao je deset pogodaka uz sedam asistencija.