Mnogo optimizma
39

Milan dobio najveće pojačanje za revanš s Interom, trener furiozno poručuje: Samo jedno na umu

D. P.
Pioli vjeruje u plasman u finale (Foto: EPA-EFE)
Pioli vjeruje u plasman u finale (Foto: EPA-EFE)
Trener Milana Stefano Pioli najavio je sutrašnju revanš utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Intera u kojem će Rossoneri pokušati da nadoknade velika dva gola zaostatka iz prve utakmice.

Inter je rezultatom 2:0 slavio u utakmici u kojoj je bio nominalni gost. Sutra će na istom stadionu Nerazzurri biti nominalni domaćini Milanu, a iz tabora Rossonera vjeruju u veliku senzaciju i plasman u finale Lige prvaka.

Trener Stefano Pioli danas je donio najbolje moguće vijesti. Oporavila se najveća zvijezda tima Rafael Leao, koji nije igrao u prvom meču i to je bio nenadoknadiv hendikep za Milan, a spremni će biti i naš reprezentativac Rade Krunić te Junior Messias.

"Leao je mnogo bolje, kao i Krunić i Messias. Danas se trebaju malo 'doraditi' i bit će spremni za sutra", rekao je Pioli.

Trener, koji je Milanu donio titulu nakon 11 godina čekanja, vjeruje u plasman u finale uprkos deficitu.

"Nije lako pripremiti se za sutra, ali imamo samo jedno na umu - pobijediti utakmicu i plasirati se u finale Lige prvaka, što nam niko nikada ne bi predvidio. Sada, više nego ikad, niko ne očekuje da vidi Milan u finalu, ali ja vjerujem. Znam da možemo odigrati sjajno", rekao je Pioli i nastavio:

"Želimo odigrati na visokom nivou. Duga će to utakmica biti, želimo je dobro početi, a onda ostati u njoj i iskoristiti nove greške. Nismo razgovarali o porazu od Spezije, pričamo samo o sutrašnjem danu. Ovo su vrste utakmica o kojima neki igrači sanjaju. Znamo da počinjemo s deficitom, ali imamo kvalitetu da preokrenemo", zaključio je trener Milana.

Utakmica Inter - Milan igra se sutra s početkom u 21 sat, a glavni sudija bit će Francuz Clement Turpin.