Nogomet
468

Milan Đurić: Ne razmišljam o transferu, uskoro se ženim i mislim samo na porodicu i odmor

Piše: O. T.
Milan Đurić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milan Đurić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Junak reprezentacije Bosne i Hercegovine na Kirin kupu u Japanu i napadač Cesene Milan Đurić u razgovoru za Klix.ba govori o nastupima za reprezentaciju, ljetnim planovima i otkriva za koga će navijati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Četiri gola je Bosna i Hercegovina postigla na Kirin kupu u Japanu, što je bilo dovoljno za osvajanje prvog trofeja u historiji reprezentacije. Sve golove postigao je jedan čovjek - Milan Đurić. Takav učinak našem napadaču donio je i nagrade za najboljeg igrača i strijelca turnira.

Sjajna statistika u reprezentativnim selekcijama BiH

"Mnogo sam sretan zbog sebe i zbog ekipe. Za nas je bilo veoma važno da pobijedimo protivnike poput Danske i Japana kako bismo se što bolje spremili za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Sada slijedi odmor", kazao je na početku razgovora za Klix.ba napadač visok 199 cm.

U Japan nismo otputovali s najboljim timom. Nedostajali su Asmir Begović, Emir Spahić, Muhamed Bešić, Edin Višća, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Edin Džeko i Vedad Ibišević. Ipak, igrači koje je selektor Mehmed Baždarević odabrao na kraju su osvojili trofej i pokazali da se i na njih može ozbiljno računati.

"Moji igrači i ja smo znali da će taj turnir biti veliko iskustvo za nas i velika šansa da se pokažemo. Mislim da smo na najbolji način pokazali da možemo biti dio reprezentacije. Želimo i u svojim klubovima pokazati koliko vrijedimo. Mislim da je sve to normalno. Sve je bilo super i svi su pokazali koliko vrijede", smatra Đurić.

Ovaj 26-godišnji napadač može se pohvaliti izuzetnom statistikom u dresu reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine. Za mladu reprezentaciju sakupio je četiri nastupa i postigao čak šest golova, a za A tim postigao je sedam golova u 11 utakmica. Ukupno u 15 nastupa za sve selekcije Đurić ima 13 golova. Impresivno.

"Na Euru navijam za Italiju"

"Statistika je super i mnogo mi znači, ali uvijek treba nastojati biti bolji. Ovo su bili prijateljski mečevi. Trebam popraviti statistiku i u kvalifikacijama, ali najvažnije je da pobijedimo", skroman je Đurić.

Golovi na Kirin kupu dodatno su povećali rejting napadaču Cesene koja se takmiči u Seriji B. Sve više se priča o njegovom odlasku u veći klub. Međutim, Đurić ne razmišlja o tome.

"Ja mislim samo na odmor i ne razmišljam o transferu. Ako stignu ponude koje će odgovarati i meni i Ceseni mislim da ne bi trebalo biti problema. Moj ugovor traje još dvije godine. Sada mislim na odmor, porodicu, na svoju kćerku i to je to", poručuje Đurić.

Ljeto će provesti u Italiji gdje će se početkom jula vjenčati, a na svadbu će doći i porodica iz Bosne i Hercegovine.

"Ovog ljeta se ženim i ostat ću u Italiji gdje će doći moja porodica iz Bosne i Hercegovine. Svadba će biti 3. jula. Najvjerovatnije ću odmor provesti u Italiji", kazao je Đurić.

Govoreći o predstojećem Evropskom prvenstvu, Đurić otkriva da će navijati za reprezentaciju Italije.

"Navijat ću za Italiju. Cijeli život sam proveo ovdje. Pored toga, poznajem nekoliko igrača koji igraju za reprezentaciju Italije. Zbog njih bih volio da oni osvoje prvenstvo. Poznajem Emanuele Giaccherinija i Marca Parola, a igrao sam protiv skoro svih ostalih", rekao je za kraj razgovora za Klix.ba Milan Đurić.