Jedini hat-trick u derbijima
48

Mihajlović: Postigao sam bolestan tri gola, šta bi bilo da sam bio zdrav

Piše: Edin Isanović
Radmilo Mihajlović
Radmilo Mihajlović
Sarajevo i Željezničar u subotu naveče igraju jubilarni 100. prvenstveni derbi. Oba tima imaju identičan broj bodova i prema procjenama nogometnih stručnjaka pobjedinik će vjerovatno biti jesenji prvak.

U dosadašnjih 99 okršaja samo jedan igrač postigao je hat-trick - Radimo Mihajlović. To se desilo 7. septembra 1986. godine na Grbavici kada je Željezničar slavio rezultatom 4:1.

"Taj derbi je bio specifičan jer sam ja igrao bolestan. Mnogi to ne znaju. Ipak, doktor mi je dao injekcije i lijekove. Pamtim da sam imao visoku temperetur, ali sam zaigrao. Postigao sam tri gola i promašio sam jedanaesterac. Da se malo našalim, koliko bih dao golova da sam bio zdrav“, podvlači Mihajlović za Klix.ba.

Radmilo kaže kako se u to vrijeme živilo za derbi, da su svi igrači s nestrpljenjem čekali početak dvoboja sa gradskim rivalom.

"Za mene je to bila posebna utakmica, vjerujem da je i danas tako. Imao sam sreću da dobro igram protiv Sarajeva. Inspiracija ne nedostaje za ove mečeve. To igrači trebaju da dožive kao nešto posebno“.

Na kraju je prognozirao ishod 100. vječitog derbija.

"Ne poznajem trenutnu situaciju, nisam gledao utakmice. Navijač sam Želje i drago bi mi bilo da Plavi pobijede i preuzmu prvo mjesto na tabeli. Držim im palčeve“, zaključio je naš sagovornik.