Samo čvrsto i disciplinovano
0

Mihajlović: Portugalci su prgavi, treba se čuvati crvenih kartona

Piše: Edin Isanović
Radmilo Mihajlović
Radmilo Mihajlović
Nekadašnji nogometaš sarajevskog Željezničara i minhenskog Bayerna Radmilo Mihajlović rekao je da je gledao prvi okršaj dodatnih kvalifikacija BiH - Portugal, koji je završen nepopularnim rezultatom 0:0. Kaže da je teren bio u lošem stanju, ali da je ipak očekivao bolje izdanje Zmajeva.

''Moram biti iskren i reći da sam očekivao više. BiH ima izuzetno kvalitetnu reprezentaciju, igrače koji igraju u jakim evropskim ligama. Uz to, navijači su stvorili izvanrednu atmosferu, a Savez je konačno, uz pomoć Ivice Osima, krenuo pravim putem. Zbog toga smatram da je moglo bolje. No, teren Bilinog Polja je bio loš. Recimo, Ronaldo bi sigurno bolje reagovao u onoj prilici. Međutim, kod Ibiševića je to bilo još izraženije. Siguran sam da bi Vedad postigao gol da je teren bio normalniji'', kaže Mijahlović za Sarajevo-x.com.

Ipak, napominje da rezultat 0:0 otvara veliku mogućnost u uzvratu.

''Jedan gol sve mijenja. Mislim da Sušić treba svojim izabranicima skrenuti pažnju da igraju pametno, čvrsto i disciplinovano. Ulog je velik i vjerujem da će to i uraditi. Šansa za plasman na Euro postoji i treba je iskoristiti. Portugalci su prgavi, treba se čuvati crvenih kartona''

Ističe da Ibišević treba početi u udarnoj postavi.

''Bh. reprezentacija je počela stvarati šanse kada je u igru ušao napadač Hoffenheima. Mislim da bi on trebao početi u prvih jedanaest, jer bi mnogo rasteretio Džeku. Uostalom, Edin i u Cityju ima pomoć ostalih saigrača. U takvim okolnostima je dosta opasniji''

Na kraju je zaključio:

''Svi igrači trebaju dati svoj maksimum, biti skoncentrisani i ne igrati previše ofanzivno, naročito na otvaranju utakmice. Što duže budu držali 0:0 domaćima će biti sve veći pritisak. Pa čak i ako ostane bez golova, BiH ima veliku šansu u produžecima. Ja sam optmista'', rekao je Mihajlović za naš portal.