Liga prvaka
105

Messijev show u trijumfu Barcelone protiv Borussije, Interu važna pobjeda u Pragu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone pobijedili su na Camp Nou u okviru petog kola Lige prvaka ekipu Borussije iz Dortmunda rezultatom 3:1 te su se tako Katalonci i zvanično plasirali u nokaut fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Domaći su u vodstvo došli u 29. minuti kada je Suarez pogodio na asistenciju Messija, a samo četiri minute kasnije dvojac je zamijenio uloge i udvostručio vodstvo Barce. Ujedno je 2:0 bio i rezultat prvog poluvremena.

Messi je nastavio sjajno igrati i u nastavku meča pa je upisao još jednu asistenciju, ovaj put za Griezmanna, koji pogađa za 3:0. Počasni gol za Borussiju postigao je Sancho u 77. minuti.

Barcelona se plasirala u nokaut fazu budući da su nakon pet kola na prvom mjestu s 11 osvojenih bodova, dok Inter i Borussia dijele drugu poziciju sa po sedam bodova.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Inter je u igri za plasman dalje ostao nakon što su večeras pobijedili Slaviju u Pragu rezultatom 3:1. Martinez je doveo goste u vodstvo u 19. minute, a Slavia je izjednačila nakon velike drame zbog VAR-a osam minuta prije odlaska na odmor. Naime, Soucek je postigao gol iz penala, ali je udarac s bijele tačke dosuđen tek nakon VAR pregleda i to nakon što je Inter postigao pogodak na drugoj strani. Na 1:2 povećao je Lukaku devet minuta prije kraja meča, a konačnih 1:3 postavio je sjajni Martinez.

Benfica je imala vodstvo 2:1 u Leipzigu sve do sudijske nadoknade, a onda ostala bez pobjede. No, krenimo redom. Pizzi je u 20. minuti doveo portugalsku ekipu u vodstvo, a drugi pogodak bio je djelo Viniciusa pola sata prije kraja meča. Na 1:2 smanjio je Forsberg udarcem s bijele tačke, a kasnije je postigao još jedan pogodak za konačnih 2:2. Leipzig je na prvom mjestu s deset osvojenih bodova, drugo mjesto dijele Zenit i Lyon sa po sedam bodova, dok je Benfica na četvrtoj poziciji s četiri.

Grupa F

Rezultati:

Barcelona - Borussia 3:1 Slavia - Inter 1:3

Tabela:

Grupa G

Rezultati:

RB Leipzig - Benfica 2:2 Zenit - Lyon 2:0

Tabela: