Liga prvaka
75

Messi vodio Barcelonu do pobjede nad PSV-om, Inter bolji od Tottenhama

Piše: E. B.
Barcelona - PSV (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima grupe B u Barceloni i Milanu počela je nova sezona Lige prvaka, a prve pobjede su upisali Barcelona i Inter.

Barcelona je savladala PSV rezultatom 4:0 na Nou Campu. Katalonci su dominirali tokom čitavog susreta i sasvim zasluženo su upisali tri boda.

Prvi pogodak na meču postigao je Messi. Argentinac je postigao prelijep pogodak u 32. minuti susreta kada je iz slobodnog udarca sa 21 metra pogodio preko živog zida za 1:0.

U finišu meča Barca je postigla još tri pogotka. Najprije je na 2:0 povisio Dembele u 75. minuti nakon što je nanizao trojicu igrača gostiju i potom rutinski sa ivice kaznenog prostora pogodio Zoetovu mrežu za 2:0. Messi je samo dvije minute kasnije pogodio za 3:0 nakon fenomenalne Rakitićeve asistencije.

U 79. minuti susret je morao napustiti Umtiti. Lozano je krenuo sam ka golu Barce, a Umtiti ga je kao posljednji igrač odbrane udario i zaradio drugi žuti karton, te je domaćin posljednjih desetak minuta igrao sa igračem manje.

Konačnih 4:0 postavio je Messi na Suarezovu asistenciju u 87. minuti. To je bio osmi hat-trick Argentinca u karijeri u Ligi prvaka čime je krunisao spektakularnu partiju.

Inter je na "Giuseppe Meazzi" dočekao Tottenham, a susret je završen pobjedom domaćina rezultatom 2:1 nakon preokreta.

Prvi pogodak na meču pao je početkom drugog poluvremena, tačnije u 53. minuti. Eriksen je šutirao iz daljine, Handanović je odbio loptu koja se sretno vratila do Danca, a nakon njegovog novog šuta lopta je pogodila Mirandu i prevarila Slovenca na golu Nerazzurra i završila u mreži.

Najljepši trenutak večeri viđen je u 86. minuti. Asamoah je sa lijeve strane centrirao na ivicu kaznenog prostora, a Icardi iz voleja zakucava loptu iza Vormovih leđa za 1:1.

Pobjedu Interu donio je Vecino u 90+2. minuti susreta. Nakon Candrevinog kornera De Vrij je poslao loptu glavom u peterac, a Vecino je proslijedio u mrežu za velika tri boda Nerazzurra.