Nogomet
1

Messi: Ronaldo je jedan od najboljih nogometaša svijeta

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Službeno najbolji svjetski nogometaš u svim najrelevantnijim izborima, Barcelonin Argentinac Lionel Messi (24), dao je intervju za emisiju Fox Sportsa "Debate final".

"Barcelona ne bi bila ono što jedanas da nema Josepa Guardiole", rekao je Messi dodavši:

"Ne bih Barcelonu nikad mijenjao niti za jedan drugi klub. Obožavam igrati u timu s Xavijem i Iniestom".

Na pitanje o portugalskom napadaču Reala Crsitianu Ronaldu, Messi je odgovorio:

"Ronaldo je najbolji nogometaš na svijetu uz spomenuti dvojac, Xavija i Iniestu. Mourinho? Obično ne pridajem niti najmanje važnosti onome što izjavljuje, mada su me ponekad njegove izjave znale "zapaliti", dodatno motivirati".

Potvrdio je i ovom prilikom Argentinac da najviše voli biti poput pustinjaka:

"Volim izlaziti u okolnostima kada me niko ne prepoznaje, premda sam se navikao na publicitet. Svejedno, ponekad me ljudi znaju iznenaditi, kao što su me prije deset dana u Indiji, gdje sam gostovao s reprezentacijom".

Reprezentacija je, i to je Messi potvrdio iznova, jedino razočaranje koje ima u superuspješnoj karijeri.

"Pogrešno je okolnosti u reprezentaciji porediti s onima u Barceloni. U Barceloni sam, kao prvo, daleko bliže golu. Doduše, novi selektor Sabella nagovijestio mi je da ću i u "njegovoj" Argentini igrati što bliže golu. Nemam problema s pozicijom na terenu kad je reprezentacija u pitanju: igrat ću ondje gdje sam najpotrebniji.

Također, u reprezentaciji više dolazi do izražaja problem koji oduvijek imam: činjenica da ne igram dobro kada duže vrijeme nemam loptu u nogama, odnosno kada sam rjeđe u kontaktu s njom. Nikad nisam razmišljao napustiti nacionalnu ekipu, ma kako teško da je bilo. Ponosni sam Argentinac i uvijek ću se odazivati pozivima selektora".

"Priznajem, činjenica da dosad s Argentinom nisam osvojio ništa u seniorskoj konkurenciji posebno mi smeta. Ono što želim jest naslov svjetskog prvaka. Iluzija da ću u tome uspjeti i dalje je živa", rekao je Messi.