Kritike medija ga neće pokolebati
0

Messi: Uvijek ću igrati za reprezentaciju

Totalsport
Messi
Messi
Najbolji nogometaš današnjice Lionel Messi izjavio je kako ga kritike medija i argentinskih navijača neće pokolebati u nastupima u nacionalnom dresu.

Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Julio Grondona izjavio je ranije, iznerviran spomenutim kritikama, da su Argentinci nezahvalni i da bi Messiju bilo najlakše prestatati igrati za "gauče", ali zvijezda Barcelone demantuje da bi se takvo nešto moglo dogoditi.

"Pretrpjeli smo dosta kritika. Znali smo da neke stvari ne radimo kako treba, ali kritike su nam u isto vrijeme pomogle jer su nas ojačale kao ekipu. Iako sam i ja često kritikovanan, uvijek ću dolaziti igrati za reprezentaciju. Dolazim jer uvijek želim igrati za reprezentaciju i to se neće promijeniti zbog onoga što mediji kažu", rekao je Messi.

"Nikad mi nije bilo stalo do onoga što mediji kažu i neću sad početi mariti za to. Jedino što mi je bitno je ono što navijači kažu. Niko ne voli da vrijeđaju. Uvijek dolazim igrati za reprezentaciju jer osjećam da je ona dio mene i pokušavam se distancirati od svega. Ovo je prvi put da prolazim ovakvo nešto s medijima, ali neću se promijeniti", poručio je jedan od najboljih igrača današnjice.

Na kraju je Messi komentirao i napadače brazilske, odnosno čileanske reprezentacije Neymara i Alexisa Sancheza, koji bi uskoro mogao postati njegov novi saigrač.

"Neymar je zaista dobar igrač i bilo bi sjajno kad bi zaigrao u Španiji. Sancheza znam već neko vrijeme. On je sjajan igrač, bio bi veliko pojačanje za nas i puno bi donio našoj ekipi", kaže Messi.