Nogomet
42

Messi pobjedu posvetio novinaru koji je poginuo neposredno prije utakmice

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Ponajbolji nogometaš svijeta Lionel Messi bio je presretan nakon što je njegova reprezentacija izborila plasman u finale Svjetskog prvenstva, koje se do nedjelje održava u Brazilu.

Argentina je u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca izborila finalni ogled protiv Njemačke, a Messi je nakon susreta svoje dojmove podijelio putem društvene mreže Twitter.

"Odrađujem dopinšku kontrolu pa ne mogu biti sa svojim saigračima i slaviti u svlačionici. Ponosan sam na ovu reprezentaciju! Bili smo fenomenalni, kroz cijeli turnir, ovo je ludilo! U finalu smo, mali nas korak dijeli od naslova prvaka svijeta", napisao je Messi, koji je pobjedu posvetio argentinskom novinaru Jorgeu "Topo" Lopezu, koji je poginuo u prometnoj nesreći neposredno prije polufinalnog ogleda.

"Šaljem veliki zagrljaj svim Argentincima, a ovu pobjedu posvećujem Jorgeu 'Topo' Lopezu. Prijatelju, ovo je za tebe! Moje misli su s njegovom porodicom", napisao je Messi, koji je navodno bio vrlo blizak prijatelj s nesretno preminulim novinarom.

Argentina će u nedjelju protiv Njemačke loviti svoj treći naslov svjetskog prvaka. Posljednji put kada su ove dvije reprezentacije igrale u finalu, 1990. godine, naslov je uzela Njemačka.