Brojke sve govore
21

Messi je "više od" tradicije stare 114 godina: Inter Miami postao popularniji od "pravog" Intera

K. H.
Foto: Instagram/Screenshot
Foto: Instagram/Screenshot
Američki klub Inter Miami samo mjesec dana nakon dolaska Lionela Messija u tim postao je popularniji na društvenoj mreži Instagram od "pravog" Intera.

U svijetu sportskih klubova i njihovog utjecaja na društvenim mrežama, popularnost je često jedan od najvažnijih faktora koji određuje njihovu uspješnost, finansijsku stabilnost i društveni utjecaj.

I dok ima mnogo faktora koji doprinose rastu popularnosti sportskog kluba, jedan od najvažnijih aspekata je utjecaj pojedinaca koji se može povezati s klubom, a upravo su primjer Messija i Inter Miamija najbolji pokazatelj toga.

Inter Miami ima 11 miliona pratitelja na Instagramu
Inter Miami ima 11 miliona pratitelja na Instagramu

Klub koji je nastao 2018. godine, trenutno posljednjeplasirani na tabeli MLS-a, imao je tek milion pratitelja na društvenoj mreži Instagram, a nakon dolaska Lionela Messija, za samo mjesec dana ta brojka je postala 10 puta veća i sada broje 11 miliona pratitelja.

Milanski Inter ima nešto manje od 10 miliona pratitelja na Instagramu
Milanski Inter ima nešto manje od 10 miliona pratitelja na Instagramu

I, primjera radi, novoformirani Inter zbog Messijevog utjecaja i popularnosti, trenutno ima više pratitelja od "pravog" Intera, velikana iz Italije koji je nastao 1909. godine, odnosno ima tradiciju dugu 114 godina.

Da će se za Inter Miami još više čuti, pokazuje i veliko interesovanje za sinoćnji Messijev debi, u kojem je Argentinac golom u 94. minuti iz slobodnog udarca postigao pogodak za pobjedu svog tima.

U klubu je već Sergio Busquets, a očekuje se da će doći i Andreas Iniesta, što će zasigurno još više popularizirati ovaj sportski kolektiv.