Josep Guardiola
0

"Messi je pokazao kakva je zvijezda"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Barcelonin trener Josep Guardiola pohvalio je cijelu svoju momčad, a posebno Lionela Messija nakon pobjede nad Arsenalom i plasmana u polufinale nogometne Lige prvaka.

Barcelona je u uzvratnom dvoboju na Camp Nou slavila protiv "topnika" s 4-1 četirima golovima nevjerovatnog Messija i tako osigurala plasman među četiri najbolje ekipe.

"Imali smo veći posjed lopte, ali stvari su svejedno bile opasne po nas. Kada smo izjednačili to nas je malo smirilo i postali smo puno agresivniji u odbrani. Izuzetno smo zadovoljni onime što smo postigli. Svaki igrač zna tačno šta treba raditi i igramo s više intenziteta nego ikad. Čak smo pritiskali i Manuela Almuniju u 80. minuti utakmice", rekao je Guardiola i potom aplaudirao Messiju.

"Večeras je bio vruć i pokazao je kakva je zvijezda. Sutra ćemo uživati u ovoj pobjedi, a onda ćemo se u četvrtak i petak skoncentrisati na utakmicu s Realom. Želio bih čestitati ne samo momčadi, već Barceloni kao instituciji jer smo u pet godina nastupili četiri polufinala Lige prvaka i to dovoljno govori o kvaliteti kluba. Sada imamo vremena pripremiti se za Inter. Utakmice u skupini protiv Intera bile su teške, ali mi ćemo nastaviti igrati dobar nogomet i demonstrirati to Evropi i cijelom svijetu."

Na kraju je španski strateg dodao da je uoči utakmice s Arsenalom Barceloninu svlačionicu posjetio Roberto Baggio, sjajni bivši talijanski reprezentativac i Guardiolin bivši saigrač iz Brescije.

"Sretan sam što nas je došao gledati. On je moj jako dobar prijatelj i razgovarao je s igračima u svlačionici. On zna da je Barcelona također njegov dom."