Nogomet
0

Messi dvostruki strijelac za pobjedu Argentine, i poražena Nigerija ide dalje

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
U drugoj utakmici grupe F Mundijala u Brazilu Argentina je pobijedila Nigeriju u Porto Alegreu rezultatom 3:2.

U prvom ozbiljnijem napadu Gaučosi dolaze u vodstvo. Messi je pogodio za 1:0 već u 3.minuti. Uslijedilo je veliko slavlje argentinskih navijača.

Ipak, čim su krenuli sa centra Superorlovi poravnavaju na 1:1 preko Muse. U tim trenucima selekcija iz Afrike imala je plasman u drugi krug jer im je u ovom okršaju bio dovoljan i jedan bod za odlazak među 16 najboljih, bez obzira na rezultat meča BiH - Iran.

Ipak, dvostruki svjetski prvaci nastavljaju napadati prema golu Enyeame. Sabellini izabranici nametnuli su kombinatoriku i pleli su mrežu oko gola Nigerije. Argentinci su imali 64% posjed lopte. To su konkretizirali u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada je ponovo pogodio Messi za 2:1. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku Nigerijci kreću snažno, a Musa u 47. minuti drugi put u ovom meču matira Romera za 2:2. Seriju golova nastavlja Rojo u 50. minuti kada ponovo Argentince ponovo dovodi u vodstvo od 3:2.

U dugom poluvremenu Argentinci su kontrolisali igru i utakmicu polako priveli kraju. Rezultat se nije mijenjao. U grupi F Argentina je osvojila maksimalnih 9 bodova, Nigerija 4, BiH 3, a Iran 1 bod.

Svjetsko prvenstvo, grupa F:

Argentina - Nigerija 3:2 BiH - Iran 3:1

Tabela:

  1. Argentina 9
  2. Nigerija 4
  3. BiH 3
  4. Iran 1