Sviđa mu se njihov stil igranja
0

Messi: Celtic je zbog navijača zaslužio drugi krug

Totalsport
Lionel Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Lionel Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi poručio je da bi mu bilo drago da Celtic prođe u drugi krug Lige prvaka zbog fanatičnih navijača škotskog kluba.

Barcelona je uoči posljednjeg kola osigurala prvo mjesto u grupi G, a za drugo se bore Celtic i Benfica. Oba kluba trenutno imaju po sedam bodova, a iako je Benfica bolja u međusobnim dvobojima, Celtic je ipak u boljoj situaciji jer u srijedu kod kuće dočekuje Spartak. Istodobno će Portugalci prolaz morati loviti na Camp Nouu protiv Barcelone.

Messi bi u srijedu trebao biti u sastavu Katalonaca, a budući da lovi rekord Gerda Müllera od 85 golova u jednoj kalendarskoj godini, za očekivati je da će biti motiviran, što svakako ide na ruku i Celticu. A na pitanje koga bi još iz grupe G volio vidjeti u drugom krugu, argentinski genijalac se odlučio upravo za klub iz Glasgowa.

"Moram priznati da nam se baš ne sviđa nogometni stil kojim je Celtic igrao protiv nas, ali njegovi su navijači zaslužili plasman u osminu finala. Bez njih bi ovo takmičenje bilo znatno tiše", kazao je Messi.