Nogomet
424

Messi "asistirao" Xaviju: Legendarni veznjak donirao dres za Dom zdravlja Travnik

Piše: O. T.
Nakon što se Leo Messi pridružio sportistima koji pomažu Domu zdravlja Travnik, svoj dres će poslati i legendarni veznjak Xavi Hernandez koji trenutno nastupa za katarski Al-Sadd.

Svoje dresove za aukciju gdje će se prikupljati sredstva za nabavku neophodnih medicinskih aparata poslali su Leo Messi, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mateo Kovačić, Izet Hajrović, Josip Kvesić, Amer Bekić, Edin Višća, Armin Hodžić, Senjamin Burić, Toni Šunjić, Adnan Kovačević, Elmedin Kikanović, Krste Velkoski i Ervin Zukanović, a na aukciji će biti i dres rahmetli Elvedina Varupe, kao i sprinterice Amela Tuke i Blanke Vlašić, te originalni dresovi Liverpoola, košarkaške reprezentacije BiH i Džumhurova majica u kojoj je igrao protiv Federera.

Jasmina Fajkić, humanitarna aktivistkinja iz Bosne i Hercegovine, koja je zaslužna za to što je Messi poslao svoj dres, na svom Facebook profilu najavila je i da će Xavi poslati svoj dres Barcelone. Ponuda za Messijev dres iznosi 500 eura, a možda će doći još veća ponuda od navedene. Bit će interesantno koliko će biti "težak" Xavijev dres.

Humanitarna akcija će trajati do 5. januara 2016. godine, a vaše ponude možete slati na mail [email protected].