Napadač Maribora
12

Mešanović za Klix.ba: Bili smo bolji od Spartaka, nećemo se predati Sevilli i Liverpoolu

Piše: N. Kustura
Mešanović na utakmici Lige prvaka protiv Spartaka (Foto: AFP)
Mešanović na utakmici Lige prvaka protiv Spartaka (Foto: AFP)
Maribor je u srijedu u utakmici prvog kola grupe "E" Lige prvaka u Ljudskom vrtu dočekao Spartak iz Moskve, s kojim je podijelio bodove odigravši 1:1.

Slovenci su statistički bili bolji protivnik s čak 28 pokušaja naspram Spartakovih 19, a bh. internacionalac Jasmin Mešanović zaigrao je od 69. minute.

Nekadašnji napadač Slobode i Zrinjskog za naš portal govorio je o meču s ruskom ekipom, o predstojećim duelima te o reprezentaciji BiH.

"Odigrali smo izuzetno dobru utakmicu protiv Spartaka. Uspjeli smo parirati u svim segmentima igre. Rusi su izuzetno dobra ekipa i ima dobre individualce. Uspjeli smo ih maksimalno zatvoriti. Imali smo i bolje prilike da dođemo do sva tri boda, ali na kraju možemo biti zadovoljni s bodom", rekao je za Mešanović za portal Klix.ba.

Derbi u ligi

U drugom susretu grupe, Liverpool i Sevilla su također odigrali utakmicu bez pobjednika, u kojem je rezultat glasio 2:2.

"Sljedeću utakmicu igramo u Španiji protiv Seville, gdje idemo s ciljem da odigramo meč kao protiv Spartaka i da pokušamo doći do pozitivnog rezultata. Liverpool je favorit grupe, ali kako u današnjem nogometu favoriti ne pobjeđuju uvijek, tako i protiv njih želimo da pružimo dobru partiju te ako nam se ukaže prilika da je iskoristimo. Cilj nam je da pokušamo iz ove grupe izaći kao drugoplasirani ili trećeplasirani i da nastavimo igrati u evropskim takmičenjima", istakao je 25-godišnji napadač.

Maribor je nakon osam odigranih kola drugoplasirana ekipa u Prvoj ligi Slovenije s dva boda zaostatka u odnosu na lidera Olimpiju.

"U nedjelju igramo derbi kola protiv Gorice. Očekujemo izuzetno tešku utakmicu. U usponu su forme, ali Maribor uvijek ide na pobjedu pa će tako biti i sada. Želimo s nova tri boda da se približimo Olimpiji, koja nam je pobjegla i tako nastavimo borbu za prvu poziciju", kategoričan je Mešanović, koji se potom dotakao i svojih partija u dosadašnjem dijelu sezone.

Živost u finišu

"Protiv Spartaka sam ušao u igru posljednjih 20-tak minuta i izuzetno sam zadovoljan pruženim. Mislim da sam unio živosti u finišu utakmice. U prvenstvu igram mnogo više. Trudit ću se i raditi da iz meča u meč budem sve bolji i da postižem što više golova", kazao je Mešanović.

Konkurencija u napadu reprezentacije Bosne i Hercegovine je žestoka, a igrač koji upisuje minutažu u elitnom evropskom takmičenju sigurno je u kombinacijama selektora Mehmeda Baždarevića.

"Moje je da radim i treniram te igram što bolje. Bitno je da postižem što više golova, a selektor je taj koji će odlučiti da li zaslužujem poziv ili ne. Svaki igrač pa tako i ja, želi da obuče dres reprezentacije, a znam da do toga mogu doći samo ako budem maksimalno dobro igrao i zalagao se na terenu", poručio je Mešanović za kraj razgovora.