Nogomet
385

Meša Baždarević za Klix.ba: Bio bih ponosan da budem selektor voljene države

Piše: Edin Isanović
Mehmed Baždarević
Mehmed Baždarević
Mehmed Meša Baždarević spominje se kao nasljednik Safeta Sušića na klupi bh. državnog tima. Nekadašnji kapiten nogometne reprezentacije BiH kaže kako mu je teško govoriti o Papetovoj smjeni, jer se dugo poznaju.

"Mi smo dugogodišnji prijatelji. Općenito, teško je pričati kada trener dobije otkaz jer sam i sam trener i znam kako to ide. To su teški momenti. Sigurno je jedno, kada rezultata nema, trener prvi ide. Dakako, žao mi je kada neki nepoznat čovjek dobije otkaz, a ne neko koga dobro poznajem i neko s kim sam dijelio dobar dio mog života“, naglašava Baždarević za Klix.ba.

Na pitanje da li bi pristao da preuzme nacionalni tim, odgovara.

"Ako javnost bude željela da budem selektor, bit ću. Bio bih ponosan na to. Po prvi put sam motivisan kao nikada. No, ostavit ću ljudima koji su zaduženi za to da odluče šta je najbolje za BiH. Spreman sam da dam nešto što nisam nikada u nogometnoj karijeri", dodaje naš sagovornik.

Nekadašnji nogometaš Željezničara tvrdi da ima dobre ideje koje bi prezentirao ljudima koji odlučuju o selektorskoj poziciji.

"Što se mene tiče, otvoren sam za razgovore. Ako mi osobe koje budu odlučivale ukažu povjerenje, neće zažaliti. Ja sam dijete tog grada, odrastao sam uz nogomet. Poznajem igrače, bio sam kapiten reprezentacije BiH. Biti selektor voljene države - za mene to znači nešto što se ne može opisati riječima", zaključio je popularni Meša.