Zmajevi dobijaju pojačanje
0

Mensur Mujdža pristao da igra za BiH

Sarajevo-x.com
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža pristao je da igra za fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ekskluzivno saznaje SCSport.ba od izvora bliskog našem državnom timu. Fudbaler Freiburga zvanično je, u razgovoru sa selektorom Safetom Sušićem, dao pristanak da želi obući dres sa državnim grbom naše zemlje

Kao što je već i ranije pisano tokom prošle sedmice, selektor našeg državnog tima, Safet Sušić uspostavio je kontakt sa fudbalerom Freiburga, koji je i zvanično u razgovoru sa Papetom dao pristanak da želi obući dres sa državnim grbom naše zemlje.

Mujdža je rođen u Zagrebu, ali su njegovi roditelji porijeklom iz Doboja, te ima pravo nastupa za BiH. Podsjetimo, ovaj fudbaler prije nekoliko godina bio je na okupljanju našeg mladog tima i to za vrijeme "vladavine“ Ahmeda Pašalića, nekadašnjeg direktora svih reprezentativnih selekcija, zbog kojeg smo izgubili mnoge igrače...

Međutim, nakon što nije dobio bh. pasoš, zaigrao je za mladu reprezentaciju Hrvatske, za koju je upisao devet nastupa.

Sada predstoji uobičajena procedura prema kojoj Mujdža treba potpisati izjavu u kojoj potvrđuje da želi promijeniti sportsko državljanstvo, da bi nakon toga FIFA i zvanično dala zeleno svijetlo za njegov debi u bh. dresu.

Iako je po vokaciji desni bočni, nije isključeno da Mujdža zaigra i na lijevom boku, na poziciji lijevog beka koja je i najdeficitarnija u našem državnom timu. U svakom slučaju, njegov pristanak da obuče dres sa državnim grbom BiH veliki je dobitak za Zmajeve i bit će nam od velike koristi u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.